17
ožu
Vijesti

PREMIJERA: Gordana Marković - "Niti"

Gordana Marković

Gordana Marković /Ivan Ojdanić

share

Nakon albuma Obrisi objavljenog prije točno tri godine, Gordana Marković predstavlja novi singl i pripadajući videospot.

Inspiracija za “Niti” pojavila se još 2020. godine, zajedno s idejom novog albuma, a kreativna stanka uslijedila je prirodno. „Iako je ‘popularnije’ raditi na pjesmi po pjesmi, osobno mi je draže raditi u cjelinama. Prije snimanja, volim album zaokružiti u priču od kojih svaka pjesma predstavlja dio cjeline“, objasnila je kantautorica potvrdivši kako „Niti“ najavljuju njeno novo studijsko izdanje. Singl i videospot dostupni su na glazbenim platformama: https://gordana.lnk.to/Niti

„Pjesma ‘Niti’ govori o trenutku kada se stvara novi odnos. U tekstu se provlače misli i osjećaji koje prate taj moment, a napisala sam ga inspirirana baš tom emocijom“, opisala je Gordana Marković koja uz stihove potpisuje i glazbu.

Posebnost “Niti” je i iskorak u zvuku koji koherentno i autentično obilježava cijeli album. „Kada sam napisala prvih nekoliko tekstova poželjela sam raditi s nešto drugačijim zvukom nego do sada. Privukao me ugođaj baziran na elektronici i synthevima, ali koji je i dalje prozračan i melodičan“, izjavila je kantautorica koja je kreiranje aranžmana i dinamičnijeg zvuka uz puno povjerenje prepustila dugogodišnjem suradniku Tomislavu Šušku, ujedno glazbenom producentu nadolazećeg studijskog izdanja.

„Gordana i ja surađujemo već godinama i u tom smo procesu naučili kako se bolje razumjeti i još važnije – postali smo prijatelji. Naša se suradnja primarno bazira na povjerenju, što je nešto čime se ne mogu svi pohvaliti“, opisuje Tomislav Šušak ovaj prijateljsko poslovni odnos te nastavlja: „Tijekom rada na albumu puno smo razmišljali kako doći do zajedničkog rješenja koje nam se čini kao najboljim za Gordanin sljedeći korak. Smatram da smo u tome uspjeli te se veselim što sada i drugi imaju priliku čuti gdje smo to dalje krenuli!”

Atmosferu pjesme prati i nešto dinamičniji video spot s vizualima koji ostaju vjerni dosadašnjoj estetici glazbenice, a čiju ideju i režiju potpisuje Dinko Čvorić – Doringo. „Ovo nam je prva (ali ne i ne zadnja!) suradnja“, opisala je Gordana istaknuvši kako joj se odmah svidio Doringov kreativni opus.

„Niti“ je prvi singl koji odmotava uvod u novo osobno studijsko izdanje kantautorice. Kao i u dosadašnjem radu, sve ideje inicijalno su nastale uz gitaru i klavir, no za razliku od prethodnog izdanja s nekoliko pjesama drugih autora, ovoga puta svu glazbu i tekstove potpisuje sama Gordana.

Moglo bi Vas zanimati