25
kol
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Đani Stipaničev, Klapa More, Neno Belan, Prljavo kazalište i drugi

share

Od dalmatinskih šansona, preko svemirskih tobogana do zadnjeg dana ljeta. Sve to i još više u ovotjednom pregledu pet najboljih novih pjesama.

Đani Stipaničev i Klapa More ft. Neno Belan – “Crni Biseru”

Pobjednici 26. Dalmatinske šansone su Đani Stipaničev i Klapa More ft. Neno Belan. Njihova pjesma “Crni biseru” dobila je najveći broj glasova stručnog žirija i publike. Neno Belan autor je glazbe i aranžmana pjesme, a tekst je napisao Nikša Sviličić.

 

Prljavo kazalište – “Svemirski tobogan”

Prljavci su upravo objavili svoj prvi singl i spot s nadolazećeg album. “Svemirski tobogan” među prvim je svjetskim AI 3D videospotovima, s kojim se Prljavo kazalište upustilo u pustolovinu digitalne animacije. „Moram priznati da sam dosta čitao o prijeporima vezanim za tu umjetnu inteligenciju. Kada sam naposljetku vidio kako me je ona na trenutke doživjela u spotu, onako pomalo i scary, onda i ja nju sad povratno doživljavam kao neman! No, šalu na stranu, umjetna inteligencija sjajno se uklopila u dobru zezanciju u našoj škvadri”, rekao je Davorin Bogović.

 

Gužva u 16ercu feat. Tomfa – “Gorki pelin”

Legendarni osječki punkeri, Gužva u 16-ercu, objavili su svoj prvi animirani spot za pjesmu “Gorki pelin”, a  u njemu im se glasom i nacrtanim stasom priključio frontmen benda Kawasaki 3P, Tomislav Vukelić poznatiji kao Tomfa. “Gorki Pelin” pjesma je s nedavno objavljenog albuma Smrtonosni zadah u izdanju Croatia Records.

 

Mahkey feat. Klapa Orebić – “Povratak domu”

Grunge vokal uz pratnju klape? Kantautor Mahkey je savladao još jedan izazov na putu do prvog studijskog albuma koji je nazvao Osobni karton izbjeglice. Nova pjesma “Povratak domu“ upravo je epitaf albuma, njegova intimna ispovijed koja je u trenutku završetak snimanja pjesme dobila jedan puno veći smisao.

 

Natali dizdar – “Zadnji dan ljeta” (live)

Ne brinite, iako naslov pjesme govori drugačije, ljeto je u punom zamahu i ispred nas su tjedni i tjedni vruće uživancije! Prošlogodišnji hit Natali Dizdar “Zadnji dan ljeta” ima onaj pravi ljetni vibe zbog kojeg poželite što kasnije “nazad u grad” i što duže zadržati osjećaje bezbrižnosti koje mnogima najdraže godišnje doba nosi. Nakon “Oceana”, Natali predstavlja live verziju i ove poslastice. Audio produkcija za live verziju radio je Filip Majdak, a za video je bio zadužen Hrvoje Banić.

 

Moglo bi Vas zanimati