21
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Zvonko Bogdan - Velika dvorana Lisinski

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

21. 12. 2023 | 19:30

Zvonko Bogdan - Velika dvorana Lisinski

Zvonko Bogdan

share

Tradicionalni koncert Zvonka Bogdana i 21 tamburaša iz Vojvodine “Zaustavite Dunav i skazaljke stare”

Već cijelo desetljeće u mjesecu prosincu, kada Zagreb ulazi u čarobno adventsko vrijeme, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskoga na jednu večer postaje dom starogradskih pjesama i romansi, dom tambura, ravnice i nostalgije vojvođanskih salaša.
O stvaralaštvu Zvonka Bogdana ne treba posebno govoriti. Od mlađih naraštaja do najstarijih, nema tko nije zapjevao Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari…, a u novije vrijeme i Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu, Tko te ima taj te nema, Šta li radi moja ljubav i mnoge druge pjesme. Uz mađarske i rumunjske romanse, stare gradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke i Već odavno spremam svog mrkova, posjetitelji koncertne dvorane moći će uživati uz Zvonka Bogdana i dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balažom, a i danas su vjerni tamburaškoj glazbi i sviraju u sastavima ili Velikom tamburaškom orkestru Radio-televizije Vojvodine.

Želja nam je da uspomena na tamburašku legendu zauvijek ostane i živi u nama, kao i uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama uz vrhunskog pjevača i autora, zaljubljenika u vojvođansku ravnicu i čuvara tradicije svojih predaka – Zvonka Bogdana. Zaustavimo Dunav zajedno!

Sljedeći događaj