17
svi
2024
Vijesti

Svjetska zvijezda nastupila je u prepunoj dvorani Centra za kulturu

Chris Botti održao koncert u Čakovcu

Chris Botti / foto: Bruno Mesarić

share

To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu – glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.

Doista, dogodilo se“, s neskrivenim oduševljenjem pa i ponosom komentirao je direktor Turističke zajednice Čakovca Filip Horvat, koji stoje iza ovog koncerta, nakon punih dva i pol sata glazbenog showa koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Botti je potvrdio i da je glazbena ikona, i da je zvijezda, ali je pred publiku u Čakovcu izašao bez podcjenjivanja, vidno zadovoljan i intimnim ambijentom dvorane u kojoj se našao, i publikom koja mu je odgovorila oduševljeno i bez ostatka.

foto: Bruno Mesarić

foto: Bruno Mesarić

Dodajući da je Hrvatsku dosad posjetio tek jednom, na turneji sa Stingom u pulskoj Areni, zajedno s doista moćnom ekipom vrhunskih glazbenika u bendu (Lee Pearson – bubnjevi, Dan Chmielinski – bas, Leonardo Amuedo – gitara i Andy Ezrin – klavijature), pružio je ono najbolje od sebe. Od svojega jedinstvenog stila, boje trube do glazbene kantilene. A njegov četveročlani bend pratio ga je u stopu, toliko koliko i sjajni tonski majstor koji je itekako pridonio punom doživljaju koncerta.

Dijelove showa “ukrao” je na trenutak i svatko od četvero solista na Bottijevoj turneji, kojom promovira i svoj najnoviji album Chris Botti Vol. 1 – prvi objavljen za Blue Note Records, violinistica Anastasiia Mazurok, saksofonist Chad LB, pjevačica Sy Smith te pjevač i gitarist John Splithoff. Istaknuo je i sam Botti tijekom koncerta koliko mu je ugodno nastupati u takvom intimnom prostoru, a spustivši se u jednom trenutku i među publiku, potvrdio je i to kako je glazbenike u Centru za kulturu moguće doživjeti u najbližem kontaktu, pa u konačnici doista i dodirnuti.

foto: Bruno Mesarić

foto: Bruno Mesarić

Govorio sam prije koncerta da ideja o Čakovcu kao gradu jazza ima svoje utemeljenje u glazbenoj tradiciji našeg grada, imamo za to neke temelje, ali znamo također da je to još uvijek san. Pa ipak večeri poput ove, fantastični gosti i oduševljena publika potvrđuju da mislimo ozbiljno i da namjeravamo ostvariti taj san“, kaže Filip Horvat te dodaje da već imaju i neke ideje za dalje, ali ih je u ovom trenutku prerano otkrivati.

Koncert je nakon dva i pol sata završio stojećim ovacijama, ali se druženje s glazbenicima nastavilo još dobrih sat vremena nakon koncerta, kroz direktne kontakte, fotografiranja i autograme. I tom gestom Botti je, zajedno s kolegama glazbenicima, pokazao da je svjetska faca, a Čakovec da je krenuo u pravom smjeru da doista postane “grad jazza”.

foto: Bruno Mesarić

foto: Bruno Mesarić

Borko Špoljarić / G.A.D. PRODUKCIJA

Moglo bi Vas zanimati