26
svi
2024
Izvještaj

Deseto izdanje

Progledaj srcem dva puta napunio zagrebačku Arenu

Progledaj srcem 2024.

Progledaj srcem 2024.

share

Ovogodišnje izdanje koncertnog spektakla Progledaj srcem obilježava deset godina postojanja

Progledaj srcem 2024.

Progledaj srcem 2024.

Prvi koncert pod tim imenom održan je 27. studenog 2014. City Plaza (ex Hypo centar) u Zagrebu. Iako je dvorana prima do 1500 posjetitelja na koncertu se okupilo oko 2000 ljudi. Veliki interes je potaknuo organizatore na pomicanje granica. Sljedeće godine uslijedila je Mala dvorana Doma sportova, zatim dva puta dvarana  Cibone (20017. i 2018.) te zagrebačka Arena s rekordnih 18500 posjetitelja.

Nakon pauze zbog korone uslijedio je stadion Maksimir s rekordnih 50000 posjetitelja. Prošle godine koncert Progledaj srcem održan je kao duhovna obnova Neka vatra siđe i okupio 19000 ljudi. Ovogodišnje jubilarno deseto izdanje koncerta najavljeno je u subotu 25. svibnja. Karte su planule iznenađujuće brzo a što je fascinirajuće skoro cijela Arena je rasprodana prije no što je uopće objavljen popis izvođača koji na koncertu nastupaju. Zbog velikog interesa Laudato, organizator koncerata je rezervirao još jedan termin, dan prije dakle u petak 24. svibnja koji je također rasprodan.

Alan Hržica, Progledaj srcem 2024.

Alan Hržica, Progledaj srcem 2024.

Program oba dana podijeljen je u dva dijela; prvi je bio uvodna duhovna obnova a drugi slavljenički koncert. U petak, 24.5.2024. su duhovnu obnovu predvodili vlč. Dražen Radigović i Božja slava band te p. Sebastian Šujević i Alan Hržica. Sutradan, u subotu u prvom dijelu su bili don Damir Stojić i Božja pobjeda te ponovno p. Sebastian Šujević i Alan Hržica.

U koncertnom dijelu  ovog glazbeno-duhovnog spektakla oba dana su nastupili isti izvođači: Amorose, Božja slava band, Alan Hržica, sestre Palić, sestre Husar, fra Marin Karačić, fra Ivan Matić, Vanessa Mioč, Matej Galić, Zvonimir Kalić, Stijepo Gleđ Markos, Rafael Dropulić Rafo te don Mijo Grozdanić kao duhovni animator i Marin Periš kao uvijek inspirativni voditelj. Izvođače je pratio vrhunski band kod vodstvom Gorana Kovačića koji je i sam dugi niz godina bio voditelj sastava Navještenje iz Velike Gorice.

Vanessa Mioč, Progledaj srcem 2024.

Vanessa Mioč, Progledaj srcem 2024.

Glazbeno produkcijski gledano i ovogodišnji Progledaj srcem bio je uistinu vrhunski koncertni spektakl na vrlo zavidnoj razini. Duhovno gledano to je puno više. I ovogodišnji Progledaj srcem pokazao je da on više od koncerta ali više i od klasične duhovne obnove. Ta dva elementa u serijalu Progledaj srcem stopljeni su u jednu cjelinu. U jednu cjelinu se spoje i ljudi iz raznih krajeva Lijepe naše, BiH i dijaspore, raznih generacija i uzrasta. Svi se oni, pjesmom i molitvom, spoje u jednu molitveno raspjevanu zajednicu jer Progledaj srcem nije samo koncert, on je puno više.

Rafael Dropulić Rafo, Progledaj srcem 2024.

Rafael Dropulić Rafo, Progledaj srcem 2024.

Repertoar pjesama je pomno odabran a sastojao se od najpoznatijih skladbi koje se izvode na sličnim susretima mladih poput: Blagoslov, Ja sam Put, Istina i Život, Promjeni me, Prva ljubav, Dubine, Naš Bog je velik, Dajemo Ti slavu, Divan si, Ti svjetlo svijeta i mnoge druge koji su se kao rijeka nizale u trosatnom programu. Na samom kraju koncerta Band Aid Progledaj srcem sastavljen od svih izvođača te više od 19 000 posjetitelja svake večeri zajedno su otpjevali mix sastavljen od skladbi: Krovovi, Otvori oči, Slavim Tebe i Jerihonske zidine, kojima je završio ovogodišnji Progledaj srcem te najavljen slijedeći koje će se održati 15. svibnja 2025. ponovno u zagrebačkoj Areni.

Marija Husar, Progledaj Srcem 2024.

Marija Husar, Progledaj Srcem 2024.

Progledaj srcem u brojkama

10 godina postojanja; devet koncertnih događanja te više od 142.000 posjetitelja;

City Plaza Hypo Centar – 2000 posjetitelja,

Dom sportova – 4000 posjetitelja,

KD Dražen Petrović Cibona – 6000 posjetitelja,

KD Dražen Petrović Cibona – 6000 posjetitelja,

Arena Zagreb 18500 posjetitelja,

Stadion Maksimir – 50000 posjetitelja,

Progledaj srcem; Neka vatra siđe Arena Zagreb 19000 posjetitelja,

Arena Zagreb dva koncerta 37000 posjetitelja

Moglo bi Vas zanimati