28
svi
2024
Vijesti

Nasljednik Motovun Film Festivala

IDEM i Let 3 na Cinehill Film Festivalu

Cinehill Film Festival

Cinehill Film Festival

share

Najbolji filmovi, ali i najbolja zabava uvijek su bili zaštitni znak dosadašnjeg Motovun Film Festivala, pa tako i njegova nasljednika Cinehilla. Takva nit vodilja obilježit će i predstojeće izdanje koje će se od 24. do 28. srpnja održati u cijelosti u Gorskom kotaru.

Glazbeni program otvorit će IDEM, aktualna glazbena senzacija i dugogodišnji akter domaće alternativne scene. Pravim imenom Antun Aleksa dobitnik je Porina i čak triju Rock&OFF nagrada – za album godine, za Rock&OFF izvođača te za Veliki prasak godine, tj. najboljeg novog izvođača.

Antun IDEM / Matej Grgić

IDEM / foto: Matej Grgić

Zaslužio je to hvaljenim debitantskim albumom „Poyy“ kojeg je sam duhovito nazvao kao „bedroom indie diy post pop punk smeće“. IDEM-ov kantautorski prvijenac našao se na vrhu svih relevantnih izbora najboljih albuma prošle godine, obilježivši time na najbolji način početak njegove samostalne karijere nakon sudjelovanja u nekoliko projekata kao što su Porto Morto, Trophy Jump i Jeboton. Na Petehovac se penje u sklopu aktualne Rock&OFF turneje.

Uz trenutačno najistureniju mladu snagu, stižu i oni najiskusniji – Let 3, koji je uz IDEM-a pobjednik posljednje dodjele Rock&OFF nagrade s također tri prestižna priznanja. Razigrana riječka družina je nakon nastupa na Eurosongu stekla i međunarodnu reputaciju benda s energičnim i konceptualnim nastupima, društvenim komentarima i neobičnim kostimima.

Let 3

Let 3 / foto: Matej Grgić

Konstantno nastupajući diljem zemlje, Let 3 će niz sjajnih koncerata dopuniti i onim na Petehovcu posljednjeg dana festivala. Bend je već nekoliko puta svirao na Motovun Film Festivalu, a Mrle i Ivanka Mazurkijević bili su velika podrška prošlogodišnjem prvom izdanju Cinehilla u Gorskom kotaru.

IDEM na početku i Let 3 na zatvaranju plod su našeg nastojanja da budemo festival svega najboljeg. I Antun Aleksa svirao je kod nas više puta, s Jebotonom i Portom Mortom, pa nam je poseban gušt pozvati ga s projektom koji je apsolutno zaludio generaciju Z i sve koji osluškuju njihov ukus – a IDEM je za njih hit godine. S Letom 3 imali smo i kompleksnijih zajedničkih projekata, a uvijek je završilo koncertom o kojem se pričalo godinama“, ističe Igor Mirković, direktor Cinehilla.

Igor Mirković i Mrle

Igor Mirković i Mrle

Ova dva jedinstvena imena samo su dio festivalskog programa kojeg će obogatiti još nekoliko izvođača i DJ-a. Ulaz na sva glazbena događanja je slobodan.

Cinehill se održava uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističkih zajednica Kvarnera i Gorskog kotara, Hrvatskog audiovizualnog centra te u suradnji s Gradom Delnice i Općinom Lokve.

Moglo bi Vas zanimati