02
srp
2024
Vijesti

Prijave kreću 1. srpnja i traju sve do 1. rujna

Kreću prijave za The Songwriting Week 2024!

The Songwriting Week 2024.

share

Već treću godinu zaredom, ovaj jedinstveni događaj okuplja mlade autore, glazbenike i producente, omogućujući im da ostvare svoje glazbene snove.

Pozivamo sve mlade glazbenike, kantautore, a i one koji to žele postati, da se pridruže Tjednu nove glazbe u kojem će raditi s jednim od najboljih mentora i suradnika u Lijepoj našoj, ali i šire.

Ove godine kao i svake donosi cijeli niz sadržaja s novim interaktivnim glazbenim radionicama. Glavni mentori će ponovno biti Mirela Priselac Remi iz Elementala i Zvonimir Husnjak Z++, koji će također biti i u ulozi producenta. Uz njega tu su još Beni Ducent, Peter Spruce i Jere Šešelja, te razni predavači; Luka Tralić Shot iz Elementala, Milan Majerović Stilinović iz ZAMP-a, Luka Kerečin iz Leta 3 i Gloria Mage Gospić iz United POP akademije.

Tijekom tjedan dana punih rada, sudionici će imati priliku stvarati nove pjesme koristeći svu profesionalnu opremu United POP akademije u Zagrebu. Također će se baviti snimanjem i produkcijom svojih pjesama, surađivati na pjesmama drugih sudionika te sudjelovati u glazbenim radionicama i predavanjima. Pored toga, bit će organizirane i vježbe glasa, a sudionici će imati priliku i profesionalno se fotografirati u studiju. Sve pjesme bit će predstavljene u obliku kompilacije The Songwriting Week! i izdane od strane Dallas Recordsa.

The Songwriting Week 2024

The Songwriting Week 2024

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez organizatora: United POP akademija, CRE.MA Records, HDS ZAMP, Dallas Records i glazba.hr, koji su zajedničkim snagama omogućili ovaj jedinstveni događaj. Njihova podrška i suradnja pružaju mladim talentima priliku da svoje glazbene ideje pretvore u stvarnost, koristeći najmoderniju opremu i stručne savjete renomiranih mentora.

Prijave kreću 1. srpnja i traju sve do 1. rujna ove godine, a cijela priča traje od 23. do 28. rujna tako da požuri i osiguraj svoje mjesto na glazbenom putovanju!

LINK ZA INFO I PRIJAVU:

https://united-pop.hr/the-songwriting-week-2024/

Bez dobrih producenata ovakav projekt ne bi bio izvediv!

Zvonimir Husnjak, svima poznatiji kao Z++, trenutno je jedno od najperspektivnijih imena hrvatske glazbene scene. 2019. godine je sa svojim albumom prvijencom 18++ pokrenuo novi val glazbe, a postavio je i visoku ljestvicu jer upravo sam producira svoje pjesme. Kako je i sam svestran, takva je i njegova glazba, pa u svojem opusu spaja od pop-a, balada do tvrdih trap zvukova.

Z++

Z++

Petar Jelušić, aka Peter Spruce mladi je Dubrovčanin koji je svoju karijeru u produkciji započeo prije skoro 10 godina. Iako ga vjerojatno znate po njegovim popularnim hitovima; „Hold My Love“, „It Ain’t Right“ i „Don’t Let Me Go“, radio je i na singlu „Tko je ovdje lud?“ zagrebačkog cover benda Mačci. Nastupao je na Ultri, kao i po raznim hrvatskim klubovima, a najviše se pronašao u EDM-u, gdje pomiče granice tradicionalnog stvarajući značajan utjecaj na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Marin Gospić, aka Beni Ducent, poduzetni je Osječanin koji za sebe voli reći da je uvijek na sve strane, pa je tako ujedno i producent, osnivač United POP akademije, organizator  „The Songwriting Week-a“, direktor CRE.MA Records-a, a u glazbenim je vodama već 20 godina. Svojim novim projektom „The Songwriting Week“ nastoji mladim glazbenicima, a i onima koji to žele postati, pružiti priliku da se probiju na scenu.

Beni Ducent

Beni Ducent

Jere Šešelja, uspješni glazbenik i glazbeni producent iz Zadra, ujedno je i bivši polaznik United POP akademije. Svoj je studij upisao još 2012. godine, a već onda se nametnuo kao veliki radnik i izniman talent. Uz to što je trenutno predavač na United POP akademiji, njegov studio; TwentyTwenty izbor je velikih imena naše glazbene scene, a za album „Ennui“ benda Pavel osvojio je čak pet Porina.

Remi 

” Za svaku preporuku!”

TSW mi je pružio priliku da mlađim generacijama prenesem znanje i vještine koje sam kovala godinama, možda i da im ponudim prečicu i olakšam put do prave pjesme. Ovakve škole i radionice su pravo blago, jer dolazi do spajanja mladenačkog entuzijazma i iskustva nas mentora. Za svaku preporuku!

Z++ 

“Najbolji dio svega je otkrivanje novih inspiriranih artista!

The Songwriting Week mi se prošle godine pokazao kao jako zanimljiv i zabavan projekt pa sam se odlučio vratiti i ove. Najbolji dio svega je otkrivanje novih inspiriranih artista koji mogu puno naučiti kroz projekt, ali i mi producenti i predavači u procesu stječemo nove vještine i proširujemo obzore.

Milan Majerović Stilinović

“Ponosni smo što predstavljamo kotačić u razvoju budućih nositelja domaće pop glazbe!”

Projekt The Songwriting Week važan je i vrijedan za mlade glazbene kreativce koji tu po prvi put ozbiljnije predstavljaju i vrednuju svoj autorski rad i talent izvan svojih soba i kućnih studija. Također, za mnoge od njih, TSW je prva prilika za susret i upoznavanje s glazbenom industrijom i njenim često izazovnim mehanizmima pri čemu su im na raspolaganju zaista vrhunski profesionalci i mentori. Jedan od tih stupova industrije je i sustav autorskih prava o čemu sudionici mogu naučiti tijekom programa, a nadam se da će za mnoge od njih taj sustav u budućnosti predstavljati važan izvor prihoda – sudeći po talentima koji su iz godine u godinu sve brojniji i kvalitetniji, ponosni smo što predstavljamo kotačić u razvoju budućih nositelja domaće pop glazbe!

Milan Majerović Stilinović

Milan Majerović Stilinović

Beni Ducent

Vidjeti njih sretne, to je to!

Oduvijek su me ispunjavali projekti koji imaju neku veću vrijednost. Vidjeti nove mlade autore kako su sretni, koliko ih taj tjedan ispunjava, koliko im se oči otvaraju, to je to! Kroz te dane ne samo da oni uče od nas, nego i mi puno učimo od njih. To je tjedan kada moramo biti kreativni i dati svoj maksimum, što se na kraju i pretoči u prava mala glazbena remek djela.

Moglo bi Vas zanimati