11
srp
2024
Vijesti

Povijesni ugovor u istočnoj Europi

Believe sklapa strateško partnerstvo s Global Records

Believe i Global records

Believe i Global records

share

Believe, jedna od vodećih svjetskih digitalnih glazbenih kompanija, danas objavljuje potpisivanje strateškog partnerstva s Global Records, vodećom nezavisnom dance glazbenom kompanijom u srednjoj i istočnoj Europi. Kao dio dogovora, Believe je stekao 25% udjela u Global Records.

Ovo strateško partnerstvo uklapa se u Believeovu strategiju fokusiranja na glazbene žanrove u kojima su razvoj umjetnika i konzumacija glazbe digitalni. Također proširuje postojeći odnos između Believea i Global Recordsa, koji je doveo do teritorijalne ekspanzije i razvoja kataloga Global Recordsa od 2016. godine. Ovaj savez trebao bi dodatno ubrzati rast Global Recordsa i omogućiti mu da postane globalni lider, spajajući uspješno iskustvo Believea u razvoju digitalno prijateljskih glazbenih žanrova u različitim geografskim područjima i nenadmašnu sposobnost skaliranja i rasta lokalnih poslova, s moćnim modelom pune usluge i A&R kapacitetima Global Recordsa u dance glazbi.

Dance glazba jedan je od najbrže rastućih i rijetkih globalnih digitalnih glazbenih žanrova danas. Ona čini ogromno tržište s visokim potencijalom i svjetskom publikom, sada procijenjeno na 11,8 milijardi dolara. Od 2023. godine, Believe je lansirao dvije globalne dance/elektroničke glazbene etikete, b.electronic i All Night Long. Grupa je također sklopila partnerstvo između TuneCorea i Beatporta, globalnog lidera u glazbi za DJ-eve, producente i njihove fanove.

Sa sjedištima i aktivnostima u Rumunjskoj, Njemačkoj i SAD-u, Global Records je glazbena kompanija koja je izgradila solidnu reputaciju kao tvorac hitova u dance glazbi i impresivan katalog top ljestvica i certificiranih pjesama na više tržišta. Samo u 2023. godini, akumulirala je preko 6 milijardi streamova na svim platformama i preko 20 milijardi streamova za svoj globalni katalog do danas, služeći vrhunskim umjetnicima kao što su INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Antonia, Holy Molly, DJ Project, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Olivia Addams i mnogi drugi, te predstavlja najveću nezavisnu glazbenu kompaniju u srednjoistočnoj Europi.

Denis Ladegaillerie / foto: Anis Martin

Denis Ladegaillerie / foto: Anis Martin

Denis Ladegaillerie, osnivač i izvršni direktor Believe-a rekao je: „Believe i Global Records dijele zajednički nezavisni mentalitet, poduzetničku kulturu i posvećenost razvoju lokalnih umjetnika u digitalnom prostoru, sa stručnošću, poštovanjem, pravednošću i transparentnošću. Oduševljen sam što je naša dugogodišnja uspješna suradnja dovela do ovog ojačanog strateškog partnerstva i uvjeren sam da ćemo zajedno izgraditi globalnog lidera u dance glazbi, jednom od rijetkih istinski digitalnih i međunarodnih glazbenih žanrova danas.”

Viktoria Siniavskaia

Viktoria Siniavskaia

Viktoria Siniavskaia, predsjednica Believea za META, istočnu i južnu Europu, sjevernu i južnu Ameriku, nastavila je: „Jačanje našeg partnerstva s Global Recordsom imalo je mnogo smisla, jer spaja naš vrlo komplementarni skup ekspertiza. Zajedno smo već postigli ogromne uspjehe i sigurna sam da će ovo strateško partnerstvo omogućiti Global Recordsu da nastavi svoju ekspanziju i ispuni svoju ambiciju da postane globalni lider u dance glazbi.”

Liubov Kevkhaian

Liubov Kevkhaian

Liubov Kevkhaian, generalna direktorica Believea za srednju i istočnu Europu, dodala je: „Bila mi je čast raditi sa Ștefanom Lucianom i timom Global Records u proteklih sedam godina, prvo lokalno u Rumunjskoj, zatim u Njemačkoj i šire. Radujem se ovom novom poglavlju u našem uspješnom partnerstvu i zajedničkoj povijesti, koje će nesumnjivo doživjeti uspon bezbroj talentiranih dance umjetnika na globalnu scenu zahvaljujući našoj komplementarnoj ekspertizi i viziji.”

Ștefan Lucian

Ștefan Lucian

Ștefan Lucian, izvršni direktor Global Recordsa, zaključio je: „Ovo partnerstvo označava hrabar korak ka našoj viziji budućnosti glazbe i zabave, i koristeći naše kombinirane resurse, ponudit ćemo našim umjetnicima i talentima isti nivo usluga i performansi kao bilo koja vrhunska izdavačka kuća, bila ona velika ili nezavisna. Za nas je bilo jednostavno odlučiti se za Believe kao našeg partnera jer oboje vjerujemo u budućnost nezavisne glazbe i dijelimo istu strast i ljubav prema umjetnicima i sadržaju koji stvaraju.”

O Believe

Believe je jedna od vodećih svjetskih digitalnih glazbenih kompanija. Misija Believea je razviti nezavisne umjetnike i izdavačke kuće u digitalnoj eri pružajući im rješenja koja su im potrebna u njihovim kreativnim putovanjima i rastu njihove publike u svakoj fazi njihove karijere i razvoja. Strastveni tim Believea od kreativnih i digitalnih glazbenih stručnjaka širom svijeta koristi globalnu tehnološku platformu grupe u svrhu podržavanja umjetnika i izdavačkih kuća. Njegovih 1.919 zaposlenika u više od 50 zemalja cilja na partnerstvo s umjetnicima i glazbenim poduzetnicima sa stručnošću, poštovanjem, pravednošću i transparentnošću.

Believe nudi svoja različita rješenja kroz portfelj brendova uključujući Believe, TuneCore, Nuclear Blast, Naïve, Groove Attack, AllPoints, Ishtar i Byond. Believe je uvršten na odjeljak B reguliranog tržišta Euronext Paris (oznaka: BLV, ISIN: FR0014003FE9). www.believe.com

O Global Records

Global Records dom je najveće grupe umjetnika, tekstopisaca, glazbenih producenata i kreatora sadržaja u srednjoistočnoj Europi, sa sjedištima u Bukureštu, Berlinu i Los Angelesu. Centralni dio suštine Global Recordsa je model od 360 stupnjeva koji uključuje izdavačku kuću i usluge izdavačke kuće, izdavačku kuću za glazbu, agenciju za rezervacije i događaje i agenciju za online oglašavanje i sponzorstva. Global Records je također dioničar VIVA LA VIDRA Production, najistaknutije i najuspješnije filmske produkcijske kuće u Rumunjskoj u posljednjih nekoliko godina. Svi ogranci tvrtke bez problema surađuju, stvarajući integrirani ekosustav zabave i težeći ponuditi samo najbolje usluge za talente i eksploataciju svog kataloga.

Moglo bi Vas zanimati