29
srp
2024
Vijesti

15. Zagreb Jazz festival

Gregory Porter u Zagrebu 30. listopada

Gregory Porter

Vlasnik dva Grammyja

share

Nakon uspješnog nastupa u Šibeniku, Gregory Porter drugi put ove godine dolazi u Hrvatsku: nastupit će na Zagreb Jazz festivalu

Gregory Porter nastupit će treći put u Hrvatskoj

Zaokružen je program 15. Zagreb Jazz festivala. Osim već poznatih nastupa, jubilej će obilježiti i izvrsni glazbenik Gregory Porter koji je ove godine već imao nastup na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku. Porterov jedinstveni glas i posebna mješavina bluesa, jazza i gospela ostavila je bez daha publiku na Tvrđavi sv. Mihovila prvi put u ljeto 2017. godine. Ulaznice za nastup Gregoryja Portera u Zagrebu u prodaju kreću sljedeći tjedan.

Gregory Porter dolazi iz glazbene obitelji a pjevati je počeo u crkvi, gdje mu je majka bila pastorica, a otac pjevač. Nakon što mu je ozljeda spriječila razvoj sportske karijere, okrenuo se glazbi i preselio u New York kako bi izgradio karijeru. Debitantski album Water objavljuje 2010. godine, a popularnost mu je nevjerojatno skočila trećim albumom Liquid Spirit koji je postao fenomen s preko milijun prodanih primjeraka i pjevaču donio prvog Grammyja. Album Take Me To the Alley donio mu je drugu nagradu Grammy. Godine 2021. Porter objavljuje kompilaciju Still Rising s pet potpuno novih pjesama te najvećim hitovima u novim aranžmanima, uz duete s Palomom Faith, Mobyjem, Jamiejem Cullumom, Jeffom Goldblumom, Ellom Fitzgerald i drugima.

Uz respektabilnuglazbenu karijeru, Porter je kreator i voditelj podcasta The Hang, serije razgovora s njegovim poznatim prijateljima, kao i vlastite kulinarske emisije The PorterHouse.

Kompletan program 15. Zagreb Jazz festivala:

1. Billy Cobham’ Spectrum 50 Band, 17.9.

2. Avram Fefer Quartet, 28.9.

3. Cyrille Aimee Quartet, 11.10.

4. Anath Cohen Quartethino, 26.10.

5. Gregory Porter, 30.10.

6. Chief Xian aTunde Adjuah, 11.11.

7. Keyon Harrold Quintet, 23.11.

8. Emmet Cohen Trio, 18.12.

 

Moglo bi Vas zanimati