30
srp
2024
Vijesti

Afrički techno udaraljkaši

Nihiloxica dolazi u zagrebačku Močvaru

Nihiloxica u Močvari

Nihiloxica u Močvari

share

Ljeto u Zagrebu u pravilu donosi koncertnu pauzu, ali da i u ove dane možemo svjedočiti atraktivnim koncertima pobrinuli su se Hangtime Agency i Vrelo zvuka. U njihovoj organizaciji u klub Močvara dolazi jedan od najvažnijih modernih afričkih izvođača, grupa Nihiloxica.

Ta je grupa sastavljena od udaraljkaša iz Ugande i producenata elektroničke glazbe iz Engleske, a posljednjih godina se nametnula kao nezaobilazan izvođač na mnogim velikim festivalima i poznatim klubovima u Europi.

Glazbeni stil Nihiloxice najlakše bi se mogao opisati udaraljkaškim technom, a u Zagrebu će nastupiti 1. kolovoza u klubu Močvara. Nekoliko dana prije koncerta poznata je i satnica – Nihiloxica će svoj nastup početi u 21.15 sati, a prije i poslije njihovog koncerta posjetitelji će moći uživati u izboru najboljih pjesama iz aktualne world music produkcije.

Nihiloxica / foto: Tallulah Maskell-Key

Nihiloxica / foto: Tallulah Maskell-Key

Poznati po svojim beskompromisnim nastupima, Nihiloxica je postala najvažniji predstavnik afrofuturisma, žanrovskog kišobrana pod kojim se skuplja sve ono najprogresivnije što dolazi iz Afrike, a s prošlogodišnjim albumom “Source Of Denial” samo su potvrdili svoj status.

Glazba Nihiloxice ima sablastan, gotovo gotički prizvuk, s digitalnim sintesajzerima koji pucketaju i tutnje oko hipnotičkih, poliritmičnih ritmova“, napisao je o ovoj grupi jedan od najvažnijih svjetskih glazbenih medija, portal Pitchfork.

Moglo bi Vas zanimati