25
kol
Šibenik
Tvrđava Barone

Barone Jazz Festival: Sandra Halužan Kvartet

Šibenik | Tvrđava Barone

25. 08. 2024 | 21:00

Barone Jazz Festival: Sandra Halužan Kvartet

Sandra Halužan kvartet /Matej Grgić

share

Kolovoz na Barone Jazz Festivalu zaključit će mlada hrvatska jazz glazbenica Sandra Halužan koja stiže 25. kolovoza sa svojim kvartetom.

Sandra Halužan aktivno nastupa, piše i podučava pjevanje. Od 2020. godine okuplja eminentne hrvatske glazbenike u kvartet u kojem nastupa u ulozi pjevačice, saksofonistice, klarinetistice te autorice pjesama i aranžmana. Premda izvode i jazz standarde te repertoar posvećen glazbi Nine Simone, njihov posljednji projekt ujedno je i vrhunac njihovog rada. Riječ je o jazz i blues obradama autohtonih zagorskih skladbi koje su zabilježili na albumu Vu Plavem.

Bogatim mezzosopranom Sandra na materinjem kajkavskom pjeva o čovjeku iz Zagorja, mukama težaka, iskustvu rata, odlasku i vraćanju svojim korijenima i precima te ljubavi koja nadilazi mjesto i vrijeme. Stare skladbe u novom se ruhu melodijskim linijama, ritmovima i zvukovima povezuju sa Sandrinom autorskom skladbom, u kojoj ona zaokružuje ovo glazbeno putovanje. Slobodom izraza glazbenika i njihovom vještom međuigrom postiže se jedinstvena izvedba prožeta jazz, blues i folklornim elementima, no prije svega istinskom emocijom.

Uz Sandru Halužan na klarinetu, saksofonu i indijanskoj flauti, na Barone Jazz Festivalu u nedjelju 25. kolovoza nastupit će Joe Kaplowitz na klavijaturama, Ivan Džajić na kontrabasu te Antun Profeta na bubnjevima.

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 4€ / redovna cijena 6€

Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 6 eura dostupne su online putem weba Tvrđave kulture i u City Pointu. Članovi Kluba prijatelja uz predočenje važeće članske iskaznice na blagajni City Pointa ostvaruju popust na ulaznice – za njih je cijena 4 eura.

Sljedeći događaj