12 - 15
ruj
Šibenik
Tvrđava sv. Mihovila

SHIP Festival 2024.

Šibenik | Tvrđava sv. Mihovila

12 - 15.09.2024

SHIP Festival 2024.

SHIP 2024.

share

Ulaznice za drugo izdanje međunarodno hvaljenog festivala još uvijek možete nabaviti, ali požurite, jer ostalo je još manje od mjesec dana do SHIP-a!

U međuvremenu je došlo do promjene headlinera festivala !!! (CHK CHK CHK), a cijena ulaznice za koncert otvorenja na kojemu će po novom nastupati KRIES 12.9. iznosi 34€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (13.9. i 14.9.), dok ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (12.9 – 15.9.) iznosi 39€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 64€. Sve blind ulaznice su odavno rasprodane, a zainteresirana publika svoju “kartu za sreću” odnosno ulaznicu za SHIP Festival može nabaviti u sustavu Entrio do isteka zaliha.

SHIP festival koji je prvi put održan u Hrvatskoj prošle godine privukao je tada više od 3000 entuzijasta, a doveo je u Šibenik čak preko 40 vrhunskih izvođača i 300 glazbenih profesionalaca. I ove godine će se na SHIP sliti glazbena industrija iz cijele Europe, a gostovati će više od 40 izvođača i više od 90 govornika među kojima najviše pozornosti privlače Thomas Golubić, Jeremy D. Larson, Gemma Bradley i Rebecca Prochnik, dok ostale možete čekirati na webu.

Na otvorenje drugog izdanja festivala na Tvrđavu sv. Mihovila 12. rujna KRIES će sigurno donijeti nezaboravnu energiju. Priznati i vani i kod nas, poznati su kao jedan od najboljih domaćih live performera ali i po stvaranju dobre atmosfere. Lokacije tik uz more i kulturna baština grada povezati će festivalske lokacije Azimut, Kuću umjetnosti Arsen i Tunel, a publika ima potpunu slobodu birati svoj dnevni ritam.

“Drage sestre i braćo! Veselimo se susretu s vama na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku 12.9 na otvaranju SHIP festivala! Budite s nama na jednoj od najljepših pozornica na mediteranu! Neka nas glazba vodi!”, poručuju genijalci iz KRIES-a.

Što se ostalih izvođača tiče, uoči SHIP-a organizatori su najavili i dva nova imena koja stižu na stage. Riječ je o indie rock bendu ERNST i sjajnom istarskom ča-metal bendu Po’ Metra Crijeva.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja neki su od najcjenjenijih europskih magazina poput Notiona i Full Moona pisali o festivalu koji je “ispunio obećanje da će dovesti najbolju neotkrivenu novu europsku i hrvatsku glazbu, a bez problema može parirati već etabliranim međunarodnim festivalima”.

Kroz festival će organizatori predstaviti i svoj novi pilot projekt, “AJMO!” koji je nastao kao rezultat višemjesečne suradnje i planiranja s Ministarstvom kulture i medija RH s ciljem pokretanja i poticanja koncertne aktivnosti u Hrvatskoj izvan najvećih gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek) te s namjerom pripreme i promocije natječaja putem kojeg će dodijeliti deset puta po deset tisuća eura organizatorima koncerata diljem Lijepe naše.

SHIP 2024. ponudit će publici novi level iskustva i slobode, a neće izostati ni vizualnog doživljaja, kao ni zanimljivih panelista. Glazba je ključ produženja ovogodišnje ljetne sezone, a vajb oko početka festivala nikada nije bio bolji.

Rezervirajte vrijeme od 12. do 15. rujna i osigurajte si top završetak ljeta 2024. na SHIP-u!

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko kninske županije, Croatia Airlines i FlixBus.

SHIP 2024. - izvođači

SHIP 2024. – izvođači

Sljedeći događaj