29
kol
2024
Vijesti

U sklopu festivala "Modro i zeleno"

Nagrada Milan Mladenović i ove će godine biti dodijeljena u Makarskoj

Festival Modro i zeleno

share

Dodjela Nagrade Milan Mladenović i ovog rujna će, kao i prošlog, biti dodijeljena u Makarskoj, u okviru festivala ,,Modro i zeleno”, uoči i na sam dan Milanovog rođendana – 20. i 21.9. 

,,Prošle godine se vidjelo da je ljubav Makarske prema Milanu i dalje nevjerojatno snažna i živa. Do posljednjeg mjesta ispunjen prostor tijekom ceremonije dodjele Nagrade, pregršt emocija koje su se mogle osjetiti u zraku tijekom prikazivanja Milanovih snimaka, trenuci kada je publika pjevala pjesme EKV između nastupa bendova na festivalu „Modro i zeleno“ – sve to nas je inspiriralo da i ove godine dodjelu organiziramo ovdje. Potrudit ćemo se da uzvratimo ljubav organizacijom ne samo dodjele Nagrade, već i pratećom izložbom Milanovih fotografija iz vremena kada je ovaj grad bio njegovo sretno mjesto, tribinom na kojoj će se pričati o fenomenu Ekatarine Velike, kao i nastupom benda koji je prošle godine osvojio njegovu nagradu”, kažu iz Zadužbine Milana Mladenovića pred drugo izdanje festivala ,,Modro i zeleno”, koji se organizira na inicijativu Turističke zajednice Makarska i Grada Makarska.

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom '60-ih / foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Milan Mladenović u Makarskoj sredinom ’60-ih / foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Svečanost povodom dodjele Nagrade Milan Mladenović 2024, koja je simbol inovacije i umjetničkog izraza mlađih autora iz regije, bit će središnji dio festivala, ali jednako važna kao i tribinski, izložbeni i koncertni programi ove dvodnevne manifestacije. Lokacije koje će ove godine biti obojene u modro i zeleno su Kačićev trg u Makarskoj i Dvorana Arte.

U petak 20. rujna, festival počinje otvaranjem izložbe ispred Dvorane Arte ,,Kao da je bilo nekad”, kao i tribinom ,,Nepristajanje ili kako je Ekatarina Velika postala veliki bend”. Odmah nakon toga, na Kačićevom trgu nastupit će PipsChips&Videoclips i grupa Jonathan.

U subotu, 21. rujna, na Milanov rođendan će tradicionalno biti dodjeljena Nagrada Milan Mladenović 2024., koju će novom laureautu uručiti grupa Ljubičice. Prošlogodišnji dobitnici Nagrade, Ljubičice, predstavit će se Makaranima i gostima grada kako najbolje i znaju – koncertom na Kačićevom trgu. Iste večeri, na sceni u centru Makarske svi posjetitelji festivala ,,Modro i zeleno” imat će priliku vidjeti i nastup grupe M.O.R.T.

Makarska je grad koji je oduvijek živio u ritmu mora. I glazbe. ,,Modro i zeleno” je koncept, koji se prirodno nametnuo, a koji su prepoznali Turistička zajednica i Grad Makarska, kao i sami Makarani, uz svu podršku Zadužbine Milana Mladenovića.

Ulaz na sve programe u okviru festivala ,,Modro i zeleno” je besplatan.

Moglo bi Vas zanimati