06
ruj
2024
Oglasna ploča

Prijave za sudjelovanje

Ciklus mladih glazbenika „Jakov Gotovac“

Ciklus mladih glazbenika „Jakov Gotovac“

Ciklus mladih glazbenika „Jakov Gotovac“

share

Hrvatski dom Split otvorio je prijave za sudjelovanje na I. Ciklusu mladih glazbenika „Jakov Gotovac“ u sezoni 2024./2025.

CIKLUS je zamišljen je kao platforma koja mladim glazbenicima pruža priliku za stjecanje koncertnog iskustva mimo akademskih produkcija doprinoseći time njihovoj  afirmaciji na lokalnoj i nacionalnoj sceni, s ključnim naglaskom na izvođenju živućih hrvatskih autora.

Pravo sudjelovanja imaju solisti i komorni sastavi, državljani Republike Hrvatske i zemalja članica Europske unije (i zemalja kandidata), koji do 23. rujna 2024. godine neće navršiti 25 godina (muški solo pjevači 32 godine).

Najuspješniji mladi glazbenik sezone bit će uvršten u koncertnu sezonu 25./26. Hrvatskog doma Split.

Hrvatski dom Split realizira ovaj ciklus u partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja i Cantusom koji ustupa notne materijale mladih glazbenicima bez naknade (https://www.cantus.hr/).

Kandidat ili sastavi mogu se prijaviti putem on-line obrasca. Prilikom kreiranja programa koncerta glazbenik je slobodan odabrati program u trajanju do 45 minuta, uz napomenu da je potrebno izvesti barem jednu skladbu živućeg hrvatskog autora.

Stručno vijeće Hrvatskog doma putem e-maila će obavijestiti kandidate da je njihova prijava zaprimljena, a do 15.listopada na službenim stranicama bit će objavljen raspored koncerata.

Rok za prijavu: 30. rujna 2024.

Objava programa i izvođača: 15. listopada 2024.

Trajanje ciklusa: od studenog 2024. do svibnja 2025.

Objava glazbenika koji će nastupiti u koncertnoj sezoni 25./ 26.: lipanj 2025.

Moglo bi Vas zanimati