20
ruj
2024
Daj 5

Najzanimljiviji novi singlovi tjedna

Daj 5: Vatra, Libertybell, NTVV i drugi

share

Ovo je pet najzanimljivijih novih singlova koje morate poslušati

Vatra – “Kako smo glupi”

Vatra je upravo objavila četvrti singl, pjesmu “Kako smo glupi”, s novog, za sada neobjavljenog albuma. Glazbu i tekst napisao je Ivan Dečak, dok produkciju potpisuju Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Uz singl dolazi i pripadajući video spot u režiji Filipa Gržinčića, a jedna od kulisa za snimanje bio je novi mural riječkog umjetnika Vladimira Tomića Moska nazvan “Ne mogu vidjeti dok ne prestanem gledati” koji, poput Vatrine pjesme, prikazuje ljudske odnose često, poput oslikanog oblaka, zamagljene egom.

Uz novi singl, a nakon rođendanskog koncerta na Šalati kojim su proslavili 25 godina djelovanja na domaćoj glazbenoj sceni, Vatra će 19.10. u Zagrebu održati ekskluzivan akustični koncert u Klubu kazališta Komedija – Kontesa.

Ovaj intiman nastup u atmosferi klupskog prostora idealan je za sve koji žele uroniti u glazbu i osjetiti energiju benda na način kakav rijetko mogu doživjeti na električnim koncertima. Publika će imati priliku čuti pjesme u njihovoj najčišćoj formi – svedene na srž melodije i teksta. Ulaznice su u prodaji na Ulaznice.hr.

 

Libertybell – “Ivana”

Libertybell, odnosno kantautorica Zvonka Obajdin koja uz svoj bend stvara pod ovim pseudonimom, nastavlja objavljivati singlove s nadolazećeg albuma. Nakon izrazito prihvaćenog „Pisma Mileni”, bend objavljuje pjesmu posvećenu prijateljici i umjetnici.

Glazbenica koja je prethodnih dvanaest godina djelovala u bendovima Svemir, Sjeverozapad i Rebel Star, sada se vraća ulozi frontwoman te kroz Libertybell, koja je započela kao samostalni projekt, ponovno sastavlja bend u kojim vodi glavnu autorsku riječ. „S ovoliko iskustva i godina iza sebe, u fazi sam kad mi ovakve stvari više ne stvaraju pritisak. Ne natječem se ni sa kim, pa niti sa samom sobom. Zaista, samo uživam u stvaranju glazbe”, kaže Obajdin.

„Ivana je slikarica Ivana Kranželić, s kojom sam surađivala na ranim albumima Svemira, a toj sam se suradnji sad vratila jer su njene novije slike iskorištene za prateći spot. Jedne proljetne večeri sjedila sam sama doma za klavirom i pokušavala nešto izraziti nedugo nakon što sam na društvenim mrežama pogledala te slike. Dogodilo se da je to bio izravan povod da se pjesma obraća baš njoj. U širem smislu, Ivana je svaka moja prijateljica, sadašnja ili bivša, kojoj se možda poželim javiti u nekim trenucima osamljenosti, ali to nikada ne učinim, bilo zbog nekih svojih hemunga ili zato što znam da se neki spaljeni mostovi ne mogu obnoviti.”

Uz Zvonku kao kantautoricu, aranžerku i klavijaturisticu, ovu su pjesmu snimili i njeni prijatelji i članovi benda Lana Filipin (bas) i Ernest Džananović (bubanj), producirao je i miksao Dražen Gavrilović, a masterirao Pavle Miholjević. Prateći lyric video korištenjem slika Ivane Kranželić složila je Marina Uzelac.

 

Melanin – “Tomorrow’s Special”

Melanin je novo zanimljivo ime na hrvatskoj indie-rock sceni. Njihov prvi album Second Breakfast club i prateći singl “Tomorrow’s’ special” upravo su objavljeni pod etiketom Intek Music. Okosnicu sastava čine Dejan Halusek i Marko Kuhar, te pjevačica Melani Krog. Dečki već imaju podosta staža kao autori i instrumentalisti u bendovima Rens Argoa i RODEO, Marko i kao član energičnog dvojca Šiza, a ni Melani ovo nije prvi bend, surađivala je s Annom Moor, Ivanom Grobenskim, grupom The Haze itd.  Na albumu Second Breakfast club sjajno se snašla u ulozi pjevačice te je svojim dreamy eteričnim vokalom donijela zvuku benda poseban girl-power moment. Gosti na albumu su gitaristi Miran Katar i Luka Osrečak te Iva Ilakovac – čelo i Ivana Čuljak – violina.

 

Lidija Bačić Lille – “Svaka božja kafana me pozna”

Lidija Bačić Lille predstavlja novi singl “Svaka božja kafana me pozna”. Pjesma je svojim ritmom i lako pamtljivim tekstom već osvojila slušatelje koje je Lidija još jednom iznenadila izborom te pokazala da se može pronaći u bilo kojem žanru.

“Svaka božja kafana me pozna” nastala je pod producentskom palicom Faye koji je napisao tekst, autor glazbe je Amir Kazić Leo dok je aranžman djelo S. Zavlana. Pjesmu prati i videospot ekipe iz DARPTO.TV Video Production.

 

Neki to vole vruće – “Kad nisi tu”

Prošlim singlom “Prolaze dani”, Neki to vole vruće osvježili su svoj zvuk novim autorskim potpisom svojeg gitariste Martina Mandića, a na tragu istog zvuka stiže i njihov novi singl “Kad nisi tu”.

Na “Kad nisi tu” zadržan je pitki pop-rock zvuk s dominantnim gitarama, pjevnom melodijom, modernim aranžmanom i produkcijom.

„Pjesma govori o kraju jedne ljubavne priče i skupljanju komadića nade za bolje sutra. Tu proviruje i ona dječja naivnost zbog koje je čovjek impulzivno spreman vratiti se u ono što ga je slomilo, sve za samo još barem jedan trenutak s voljenom osobom”, o pjesmi je ispričao autor Martin Mandić.

Moglo bi Vas zanimati