22
ruj
2024
Vijesti

Bogat festivalski program od 11. do 13. listopada

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka uskoro u Samoboru

International Sound & Film Music Festival - Samobor 2024.

International Sound & Film Music Festival - Samobor 2024.

share

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival) već 12 godina dovodi u Hrvatsku brojne dobitnike Oscara, Emmyja i Grammyja, a ovaj put nije ništa drugačije, dapače – i u proširenoj verziji.

Naime, osim bogatog festivalskog programa u Samoboru (11. do 13. listopada), zvuci filmske glazbe obogatit će i varaždinski kulturni svijet, i to nekoliko dana ranije, točnije 8. i 9. listopada, i to u prelijepom ambijentu dvorane Hrvatskoga narodnog kazališta.

Na oba događanja dolazi stalni festivalski gost i član njihova umjetničkog odbora, najpoznatiji producent filmske glazbe na svijetu Robert Townson. Fascinantne i respektabilne karijere s oko 1500 produciranih albuma filmske glazbe, Townson je kreirao glazbeni program svjetski poznatih glazbenika, talijanskog pijanista Simonea Pedronija i američke flautistice Sare Andon, koji će izvesti glazbu legendarnog Ennija Morriconea.

International Sound & Film Music Festival - Samobor 2024.

International Sound & Film Music Festival – Samobor 2024.

Među gostima festivala već tradicionalno se očekuju oskarovci, kao što su dizajneri zvuka Mark Ulano (Titanic, Nemilosrdni gadovi, Ubojice Cvjetnog Mjeseca…), Stuart Wilson (1917, Batman, Harry Potter, Skyfall…), Wayne Pashley (Elvis, Mad Max: Fury Road…), kao i preko stotinu skladatelja, redatelja, producenata i glumaca iz cijelog svijeta, a koji su nominirani za prestižnu festivalsku nagradu Crystal Pine.

Festival u Samoboru otvorit će se predstavljanjem poznatog hrvatskog skladatelja Mirka Krstičevića – i to uz izložbu slika Slavena Macolića i Roberta Gečeka – a glazbeni dio otvaranja izvest će glazbenik Srđan Bulat.

Svi detalji oba festivalska događanja mogu se pogledati na službenoj web-stranici (www.isfmf.com), kao i društvenim mrežama (Facebook, Instagram).

Cinema Morricone: An Intimate Celebration | Facebook

Moglo bi Vas zanimati