30
ruj
2024
Vijesti

Slatina, od 11. do 21. listopada 2024.

Uskoro počinje 30. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena

30. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena

30. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena

share

Međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena održat će se u Slatini od 11. listopada do 21. listopada 2024. godine. 

Od 1995. godine u Slatini, rodnom gradu maestra Milka Kelemena, redovito se održava Međunarodni festival “Dani Milka Kelemena” na kojemu nastupaju renomirani svjetski i hrvatski glazbenici, plesni ansambli, likovni i drugi umjetnici.

Ove godine slavimo 100 godina rođenja maestra Kelemena 30 godina održavanja Međunarodnog festivala “Dani Milka Kelemena”.

Maestro Kelemen, osnivač Zagrebačkog bienala, zadužio nas je svojim radom i reputacijom koju je imao u domovini i inozemstvu, životnim djelom i iznimnom ostavštinom te mu na ovaj način zahvaljujemo.

Ovogodišnji program započet će otvorenjem izložbe – Plakati festivala kroz 30. godina, u petak, 11. listopada u Zavičajnom muzeju Slatina, dok će se svečano otvorenje Festivala održati u nedjelju, 13. listopada s početkom u 19:30 sati.
Festival će u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina otvoriti Zagrebačka filharmonija.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica Grada Slatine.

30. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena - plakat

30. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena – plakat

Moglo bi Vas zanimati