01
lis
2024
Vijesti

Novi medijski prostor posvećen domaćoj nezavisnoj glazbi

Radio Tvornica predstavlja emisiju Scenica!

Radio Tvornica - Scenica!

Radio Tvornica - Scenica!

share

Online i DAB+ Radio Tvornica s ponosom najavljuje lansiranje nove emisije Scenica!, koja će svake srijede u 19 sati zauzeti svoje mjesto u eteru.

Voditelj emisije, David Mandić, strastveni je ljubitelj domaće scene i glazbeni novinar koji će slušateljima, u kraćem formatu, predstavljati nezavisne glazbenike i druge aktere zaslužne za promicanje DIY kulture u Hrvatskoj i ostatku regije. 

Cilj emisije Scenica! pružiti je priliku izvođačima, organizatorima, malim diskografima, promotorima, umjetnicima, kreativcima svih vrsta i entuzijastima koji svojim djelovanjem obogaćuju alternativnu i nezavisnu kulturu. Scenica! će biti mjesto u eteru gdje ćete otkrivati nove bendove, saznati za underground festivale i događaje te pratiti rad nezavisnih udruga i malih labela, a sve to predstavit će vam razni gosti, ali i David svojim izvještajima s koncerata i analizama starih i novih singlova. 

David Mandić

David Mandić

Osim toga emisija će sadržavati ekskluzivne intervjue s glazbenicima, premijerne izvedbe pjesama, recenzije albuma te najave nadolazećih koncerata i okupljanja. Kroz ove priče, David će slušateljima pružiti uvid u proces stvaranja glazbe, izazove s kojima se suočavaju nezavisni umjetnici te jedinstvene zvukove i poruke koje donose.

U pilot epizodi Scenice!, izvanredno i uživo emitiranoj u četvrtak, 26.9., gostovao je omiljeni Jebotonac Antun Aleksa, nasmijano lice iza projekta IDEM i krucijalni dio zagrebačkih bendova Porto Morto i Trophy Jump. Na Radiju Tvornica prisjetio se ljetne turneje, najavio planove za jesen i diskutirao o nezahvalnom položaju DIY glazbenika u domaćoj diskografskoj mašineriji. Usput je sa sobom donio i snimku odjavne špice Scenice!

Antun Aleksa - IDEM

Antun Aleksa – IDEM

Svaka epizoda Scenice! bit će dostupna i putem Mixcloud platforme za naknadno preslušavanje. Ne propustite priliku za otkrivanje nove i drugačije glazbe iz neposredne blizine i podržite nezavisnu scenu srijedom u 19 sati, samo u eteru radija bez kočnica – Radija Tvornice!

Moglo bi Vas zanimati