02
lis
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Bruno Garnier, Cortex Thrill & Oversound, Manual, Teskera & Mustra, The Definite

Bruno Garnier, Cortex Thrill & Oversound, Manual, Teskera & Mustra, The Definite

share

Prehodno izdanje rubrike pronađi ovdje

Bruno Garnier – Untitled EP

Kako su ovi pregledi postali sve zapaženija platforma za predstavljanje novih imena na sceni, krećemo odmah s jednim, već uobičajeno, misterioznim. Počevši od njegovog imena. Bruno Garnier zvuči poznato, a opet posve nepoznato. Zasad se, putem javnih kanala, može saznati jedino da dolazi iz Hrvatske i da mu je Untitled prvo izdanje. Na njegovom Bandcampu nema ničeg drugog, kao ni na etiketi Moreno_Vinyl, na kojem je EP objavljen. Google pod Brunom Garnierom otkriva francuskog glumca i znanstvenika, iako glazba podsjeća na neke ranije radove poznatijeg mu prezimenjaka…

Cortex Thrill & Oversound – Manifest

Pioniri elektroničke glazbe u Hrvata, tandem Cortex Thrill, imaju novi album na etiketi Bonzai Progressive. Na albumu naslova Manifest priključio im se Alen Kranželić a.k.a. Oversound, s kojim su realizirali uspješan zajednički EP Entities, prošle godine. Oversound je, nakon toga, objavio i samostalni EP Metroplex za Bonzai. Album Manifest koji se, trenutno, nalazi u ekskluzivnoj prodaji na Beatportu sadrži devet glazbenih djela, prepoznatljivog Cortex Thrill zvuka – atmosferičnog progressive housea, na korak do trancea…

Razni Izvođači – Troubleshooting (Manual)

Troubleshooting je kompilacija etikete Manual koja djeluje pod okriljem istoimenog riječkog kluba, a riječ je tek o drugom izdanju, nakon osnivanja 2021. i kompilacije RTFM.1, regionalnih autora. Na novoj kompilaciji nalazi se dvanaest poprilično različitih glazbenih djela, mahom domaćih autora, kao što su Ikonal, Korak, Makarun ili Sven Nalis, uz nekoliko međunarodnih gostiju.

Teskera & Mustra – Kamikaza

Kamikaza, drugo izdanje za domaći Kubik Music, djelo je suosnivača etikete (uz Makaruna), Teskera, kojem se ovaj put priključio Josip Mikolčević a.k.a. Mustra, producent iz Slavonskog Broda. I dok je domaćoj publici koja prati minimal/tech/deep/microhouse scenu Teskera poznat domaći autor, Mustra je relativno samozatajan, iako je kao autor aktivan od 2017. Prije navedene suradnje s Teskerom, posljednji se put pojavio na kompilaciji beogradske etikete brosh, iz prosinca 2022.

The Definite – Two Humped Camel

Izrazito produktivan domaći label u tekućoj godini, ACETON Music, predstavlja još jedan album elektroničke glazbe – Two Humped Camel – odnosno sedam driving techno naslova domaćeg producenta The Definite. Riječ je o njegovom prvom albumu, nakon EP-a Tropopauzom i Bahasa iz 2022., također objavljenih na ACETON Musicu.

Moglo bi Vas zanimati