07
lis
2024
Vijesti

Slovenski indie rock band nastupa u AKC Attacku

MRFY premijerno stižu u Zagreb

MRFY

share

Slovenski indie rock fenomen MRFY premijerno stiže u Zagreb! Sve popularnija glazbena atrakcija po prvi će put zasvirati pred zagrebačkom publikom u subotu, 16. studenog 2024. godine u AKC Attacku. 

Neodoljivi MRFY publici su se predstavili debitantskim albumom „Story“ 2018. godine na kojemu se po objavi istaknula uspješnica „Umru Zate“, a ubrzo su rasprodali i kultnu ljubljansku koncertnu dvoranu Kino Šiška. S prijateljima iz benda Matter u 2020. su godini predstavili ljetni hit „Zonzei“, dok su slušatelje posebno očarali pjesmom „Zaljubila“ koja je poharala radio postaje. Nakon uspješne ljetne slovenske turneje kao poklon vjernoj publici objavili su dosad najpopularniji singl „Prjatučki“ kojim su na YouTubeu skupili gotovo 700 tisuća pregleda. 

Drugo su studijsko izdanje „Use“ iz 2022. godine najavili singlom „Angeli“, a uslijedili su „San Francisco“ i  „Tobogan“. Promocija je albuma održana na rasprodanim koncertima čak dvije vruće večeri  zaredom. Godinu su okrunili nagradama Zlata Piščal (Zlatna Flauta) za Izvođača godine, Album godine i Pjesmu godine. Uz to, bend je dvaput bio nominiran za Nagradu Milan Mladenović, a razvoj karijere obilježila im je i suradnja s Laibachom na pjesmi „Poskočna“.  

MRFY trenutno rade na trećem studijskom albumu koji će biti geneza prvih dvaju te završni dio trilogije. Objava je albuma planirana za početak 2025., a nagovijestili su ga ranije ove godine singlovima „Future Idols“ i „palipali“. Treći singl „Tonemo“ objavljen je početkom listopada, a u samo nekoliko je dana osvojio streaming servise i društvene mreže. Pjesma  donosi nešto mračniji ugođaj te još malo približava što publika može očekivati od nove, ozbiljnije verzije benda – MRFY 3.0. 

MRFY su se svojim fantastičnim nastupima jedinstvene energije posebno istaknuli na ovogodišnjem izdanju showcase festivala MENT i SHIP u Ljubljani i Šibeniku, što ukazuje na to da je idealno vrijeme za njihov premijerni nastup u Zagrebu. Slovenci će svojim vrućim nastupom ovog studenog napokon zagrijati i publiku AKC Attacka.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su online u sustavu CoreEvent. Ako ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 12 eura. 

Moglo bi Vas zanimati