08
lis
2024
Vijesti

U sklopu jesenskog dijela 27. Glazbenog ciklusa "Jazz From the Woods"

Gavro Kvartet i Marko Churnchetz uskoro u Koprivnici

Gavro Quartet

Gavro Quartet

share

Već ovog petka 11. listopada koprivnička publika ponovno ima priliku uživati u izvedbama izuzetnih jazz glazbenika u sklopu jesenskog dijela ciklusa ‘Jazz From the Woods’.

U Koprivnicu ovoga puta stižu glazbenici iz Slovenije, Austrije i Srbije okupljeni u sastavu Gavro Kvartet koji je prošle godine osnovao slovenski gitarist Tilen Gavranović. Bend uz njega čine i Lenart De Bock – saksofon, Miloš Čolović – kontrabas te Andreas Reisenhofer – bubnjevi. Njihov novi album ‘Let’s Wait and See’ na kojem gostuju svjetski poznati trubač Jim Rotondi te pijanist Marko Churnchetz biti će objavljen 9. listopada, a već dan kasnije bend kreće na turneju u sklopu koje će nastupiti u Austriji, Njemačkoj, Hrvatskoj, Češkoj i Sloveniji.

Marko Churnchetz

Predstavit će se i koncertom u Koprivnici gdje će im se pridružiti i Marko Churnchetz, jedan od vodećih slovenskih suvremenih glazbenika koji je već više od 10 godina prisutan na međunarodnoj jazz sceni. Živio je u New Yorku gdje je snimao i nastupao s poznatim imenima njujorške jazz scene među kojima su i Jonathan Kreisberg, Mike Moreno, Billy Hart, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke i mnogi drugi. Kao lider je objavio pet albuma hvaljena od strane kritike, od kojih je jedan – Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) – američki portal „All About Jazz“ uvrstio među 20 najboljih snimaka te godine, uz velika imena kao što su Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran i drugi. Njegov posljednji album Roads, objavljen u prosincu 2021. godine, a snimio ga je sa Big bandom RTV Slovenije.

Koncert će se održati u ‘Lucky baru’, Ulica Josipa Vargovića 4 (bivši Kaktus) s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan zahvaljujući pokrovitelju Gradu Koprivnici, Lucky baru te brojnim volonterima iz Udruge Jazz klub Koprivnica.

Gavro Kvartet i Marko Churnchetz – Lucky Bar, Koprivnica

Sljedeći koncert iz ‘Jazza From the Woods’ ciklusa’ najavljen je već za 25. listopada kada nastupaju zagrebački i koprivnički jazz glazbenici u sklopu serijala Sunrise Session, a održat će se u Klubu FUNK.

Više o programima u sklopu ‘Jazz From the Woods’ ciklusa saznajte na Facebook i Instagram stranicama Jazz kluba Koprivnica.

Moglo bi Vas zanimati