09
lis
2024
Vijesti

Drugi dio uzbudljivog glazbeno-scenskog putovanja

"Operni vremeplov 2" sutra na rasporedu u Zajcu

Operni vremeplov / HNK Zajc / foto: Dražen Šokčević

share

Nakon iznimno uspješne izvedbe prvog dijela predstave-koncerta, „Opernog vremeplova 1“ koja  je prošloga četvrtka, na početku nove kazališne sezone u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, publiku odvela na sam početak operne povijesti i provela do sredine 19. stoljeća i mladog Verdija, ovoga četvrtka 10. listopada, u 19.30 sati, kreće drugi dio uzbudljivog glazbenog putovanja, „Operni vremeplov 2“.

Kroz drugi dio fascinantne povijesti opere provest će solistice i solisti riječkog opernog ansambla predvođeni Kristinom Kolar, Anamarijom Knego, Jurom Počkajem i Stefany Findrik, a uz njih i omiljeni gosti, dvoje Riječana s europskih i svjetskih opernih pozornica,  Diana Haller i Giorgio Surian, te američki tenor Brett Sprague.

Operni vremeplov / HNK Zajc / foto: Dražen Šokčević

Pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika, uz Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor, izvest će arije i scene iz opera Bizeta, Čajkovskog, Puccinija, Wagnera pa sve do Benjamina Brittena, a na programu će se naći i naš Ivan pl. Zajc. Ponovno će biti birani fragmenti iz najpoznatijih ali prije svega iz onih nepravedno zapostavljenih i kod nas rijetko izvođenih opernih djela, koja se redovno izvode na svjetskim pozornicama.  Kroz program će i ovoga puta voditi posebna gošća, legendarna glumica Neva Rošić.

Koncept i program ovih koncertnih predstava osmislili su Diana Haller i Marin Blažević koji potpisuju i režiju. Scenografiju i svjetlo potpisuju Dalibor Fugošić i Alan Vukelić, a kostime Sandra Dekanić

Službeno priopćenje: Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci

Moglo bi Vas zanimati