23 - 27
lis
Zagreb
Gornji grad

Mali gornjogradski festival 2024.

Zagreb | Gornji grad

23 - 27.10.2024

Mali gornjogradski festival 2024.

Mali gornjogradski festival 2024.

share

Od 23. do 27. listopada priređuje se niz događaja.

Za početak – popularna tura u Muzeju grada Zagreba „Zbigecani Zagreb uz Keti klinček“ i predstavljanje Srđana Dedića, skladatelja iz susjedstva, u Kuli nad Kamenitim vratima, a zatim svakodnevno vodstvo po postavu Muzeja grada Zagreba.

Festival priprema izložbu origamija Igora Petlevskog, botaničku šetnju kroz parkove Gornjega grada, recitirat će i glumiti Ana Pogorelić i Luka Šatara, predavati Lucija Rücker, sve stanovnici Gornjega grada, a pridružit će se i zagrebački gosti; violončelistica Monika Leskovar, glumci Nikša Marinović i Miran Kurspahić te orguljaši Aleksej Vilegžanin iz Austrije i Tea Kulaš iz Zadra, kroz koncerte, predstave, radionice i poetsku večer.

Slušat će se glazba orgulja i misli Joze Kljakovića u crkvi sv. Marka, stihovi Ivice Prtenjače u caffe baru Abesinija, pogledati predstave Čudesno putovanje Rock i Rolla (10+) u podrumu caffe bara Crni mačak i Teatra Aplauz i Duodramu Tenessee Williamsa u Kazalištu Mala scena. U prostoru Mjesnog odbora Gornji grad družit će se uz programe Joga i čaj i Tango i šampanjac i radionicu za djecu Upoznajmo orgulje.

Svi su pozvani, ulaz na sva događanja je slobodan, uključujući i vodstvo po postavu Muzeja grada Zagreba za vrijeme festivala, jednom dnevno, uz prethodnu najavu na [email protected].

Organizacija: Umjetnička organizacija Lovro&Nina i Muzej grada Zagreba

Mali gornjogradski festival – programski plakat

Sljedeći događaj

24
lis
Zagreb
Tvornica kulture
Midge Ure u Tvornici kulture