09
ruj
2023
Digital & Biz

Revidirani prioriteti

Impala izabrala novi upravni odbor i održala godišnju skupštinu

IMAPALA

IMAPALA

share

Ovog četvrtka na bečkom WAVES festivalu i konferenciji IMPALA je izabrala novi upravni odbor na mandat od dvije godine te potvrdila prioritete udruge u nadolazećoj godini.

To uključuje korištenje umjetne inteligencije u izdavaštvu, reformu streaminga, rad na modelima fiskalne potpore nezavisnim glazbenim izdavačima, širenje mreže u srednjoj i istočnoj Europi te jačanje ekolške održivosti sektora i nastavak rada na uključivosti i raznolikosti.

Upravni odbor je imenovao Francescu Trainini iz talijanske nacionalne udruge PMI za predsjednicu udruge, dok je Dario Draštata iz regionalne udruge RUNDA izabran za novog predsjedavajućeg  upravnog odbora IMPALA-e.

Članovi su zahvalili izvršnom direktoru Everlasting Recordsa, Marku Kitcattu, koji je odstupio s mjesta predsjednika kako bi nastavio biti član izvršnog odbora i predsjednik IMPALA-ine grupe za reformu streaminga. Također Kitcatt nastavlja biti predstavnik IMPALA-e u izvršnom odboru WIN-a. Geert De Blaere, predstavnik belgijske udruge BIMA, i dalje će biti rizničar udruge, dok će Helen Smith ostati izvršna direktorica.

Prioriteti IMPALA-e revidirani su za period od sljedeće dvije godine. Sukladno imenovanju Daria Draštate za predsjednika upravnog odbora daljnji rad na razvoju mreže udruga nezavisnih izdavača u srednjoj i istočnoj Europi bit će jedan od glavnih prioriteta. IMPALA će također nastaviti svoje napore za reformom streaminga sa svojim planom za povećanje prihoda za sve nositelje prava. To će ići ruku pod ruku s predanošću udruge da bude vodeća u pitanjima ekološke održivosti te uključivosti, raznolikosti i pravičnosti.

Kako se digitalno tržište neprestano razvija, IMPALA će nastojati iskoristiti prilike koje nudi umjetna inteligencija, također osiguravajući da zakonodavni okvir drži korak s potrebama i izazovima sektora. Naši će budući napori također biti usmjereni na rast i osiguravanje fiskalne potpore za sektor nezavisnih glazbenih kompanija diljem Europe. Na Glavnoj skupštini IMPALA-e, članovi su također zahvalili Merlinu na podršci u ključnim projektima IMPALA-e kao što su One Step Ahead i Strategic Primers, koji igraju ključnu ulogu u jačanju digitalnog kapaciteta unutar neovisnog sektora.

Posebna zahvala ide Alexanderu Hirschenhauseru i Paulini Parvanov iz VTMÖ-a, koji ove godine slave 20. obljetnicu udruge, zajedno s WAVES-om na organizaciji i domaćinstvu našeg odbora i sastanka radne skupine za srednju i istočnu Europu. Konferencija je također bila sjajan izlog za neovisni sektor u cjelini.

Izvršna predsjednica IMPALA-e, Helen Smith, sudjelovala je u panelu o ulozi nezavisnih etiketa pod nazivom “Proud To Be Independent” zajedno s Nadjom Haderer iz Ink Musica i Joeom Mercerom Danherom iz Merlina. Na dnevnom redu WAVES-a danas je glavni intervju s Michelom Lambotom iz PIAS-a povodom 40. obljetnice kompanije. Predsjednica IMPALA-e Francesca Trainini također je predstavljena, moderirajući panel o izazovima i mogućnostima umjetne inteligencije.

Novi predsjednik upravnog odbora IMPALA-e Dario Draštata, predsjednik regionalne udruge RUNDA komentirao je: „Posložili smo svoj plan rada za sljedeće dvije godine, a razvoj mreže nezavisnih udruga u srednjoj i istočnoj Europi bit će jedan od mojih ključnih prioriteta. Ta je regija ogromno tržište sa brojnim glazbenim talentima. Zahvalan sam sam što mogu predsjedati  upravnim odborom IMPALA-e imajući na umu ogromne mogućnostima koje kao nezavisni sektor imamo na polju streamingu i cijelog glazbenog tržišta.”

Nova predsjednica IMPALA-e Francesca Trainini, potpredsjednica talijanske udruge PMI dodala je: “Moj će prioritet biti podržati naš rad na reformi streaminga zajedno s predsjednikom naše radne skupine Markom Kitcattom. To također uključuje maksimiziranje mogućnosti umjetne inteligencije kao i osiguravanje da imamo odgovarajuće okvire u vezi s autorskim pravima.”

Rizničar IMPALA-e, Geert De Blaere, član uprave belgijske udruge BIMA izjavio je: “Oduševljen sam što ću nastaviti biti rizničar IMPALA-e. Cijelo pitanje kako sektor može rasti pametnom uporabom fiskalnih poticaja jedan je od mojih glavnih prioriteta. Želimo vidjeti koordiniraniji pristup diljem Europe kako bismo maksimalno povećali sposobnost sektora da još jače preuzme rizike investiranja u nove izvođače i još više razvije svoje poslovanje.”

Alexander Hirschenhauser, jedan od osnivača austrijske udruge VTMÖ dodao je: „Za mene je vrhunac bio to što sam mogao predstaviti ključne talente iz austrijskog nezavisnog glazbenog sektora, a sastanci IMPALA na WAVES-u bili su sjajna prilika za članove VTMÖ-a da se umreže sa svojim kolegama diljem Europe. ”

Izvršna predsjednica IMPALA-e, Helen Smith, zaključila je: „Hvala austrijskoj udruzi VTMÖ na domaćinstvu našeg prvog godišnjeg sastanka u Beču na konferenciji WAVES. Uz povećanje naknade od digitalne distribucije, streaming i umjetnu inteligenciju, naši su članovi dali naglasak i na ekološko osvješćivanje, rad na raznolikosti i druga ključna pitanja kao što je novi fiskalni pristup nezavisnog sektora. Izražavam i dobrodošlicu našim novim članovima upravnog odbora koji će nam pomoći da postignemo naše nove ciljeve.”

Moglo bi Vas zanimati