14
svi
2024
Digital & Biz

nove značajke umjetne inteligencije

Logic Pro 11 u novoj verziji predstavlja AI basiste i klavijaturiste

Novi Apple Logic Pro

share

Apple je jučer predstavio novu verziju svog najpoznatijeg glazbenog softvera, Logic Pro

Pokretan umjetnom inteligencijom, novi Logic Pro 11 donosi nove značajke studijskog asistenta koje će olakšati, ali i potencijalo izazvati revoluciju u glazbenoj produkciji.

Riječ je o dodatku Session Players koji, uz već postojećeg bubnjara/ku, uključuje novog basistu/icu i klavijaturistu/icu. Glazbeni producenti, autori i aranžeri na raspolaganju će imati personalizirani bend koji će odgovarati zadanom tempu, akordima i aranžmanima. Kako se navodi u priopćenju, “Bass Player je razvijen u suradnji s najboljim basistima današnjice koristeći napredne AI i tehnologije uzorkovanja. Korisnici mogu birati između osam različitih bas svirača, usmjeravati njihovu izvedbu te dodavati niz parametara poput slajdova, slapa, “mrtvih nota” itd.”.

Novi Keyboard Player, pak, donosi “četiri različita stila sviranja, dizajnirana u suradnji s vrhunskim studijskim glazbenicima, napravljena da prate širok izbor glazbenih žanrova. Korisnici mogu odabrati dodatne opcije za oblikovanje zvuka, uz mogućnost podešavanja tri položaja mikrofona, buke pedala, buke tipki, otkucaja uzoraka i simpatičke rezonancije.

Odvajanje instrumenata

Među novostima je i značajka Stem Splitter koja omogućava odvajanje već gotovih audio snimki na izolirane kanale vokala, bas gitare, klavijature i ostalog. To će posebno biti korisno onima koji namjeravaju digitalizirati i miksati stare snimke s audiokazeta, snimke s bendovskih probi ili pak snimke emisija.

Nova verzija Logica besplatno je dostupna svim postojećim korisnicima kojima su već od ranije na raspolaganju i AI alati za završni miks i mastering.

Moglo bi Vas zanimati