03
lis
2023
Intervju

Kao Zao Kor

Klinika Denisa Kataneca: „Nosi nas neko pulsirajuće uzbuđenje i sreća“

Klinika Denisa Kataneca

Klinika Denisa Kataneca

share

Alter rock scena bogatija je za još jedno epsko izdanje prožeto emocijama i fikcijom. Ususret promociji njihovog drugog studijskog albuma – Kao Zao Kor, porazgovarali smo s Denisom Katanecom, frontmenom benda Klinika Denisa Kataneca.  

5. listiopad 2023. je trenutak koji su mnogi s nestrpljenjem iščekivali; mjeseci rada i predanosti sada kulminiraju u jednom važnom događaju. Klinika Denisa Kataneca spremna je pokazati publici svu strast i emociju koju su uložili u stvaranje glazbe koju vole.

Publika će moći uroniti u njihov glazbeni svijet i zajedno s njima proslaviti taj važan korak u njihovoj glazbenoj karijeri. Odmah na početku osjećaju se uzbuđenje i sreća zbog nadolazeće promocije njihovog drugog albuma. „Apsolutno sjajno. Nosi nas neko pulsirajuće uzbuđenje i sreća da konačno predstavimo uživo pjesme na kojima smo puno radili i uživali stvarajući ih.“

Sam album nazvan Kao Zao Kor predstavlja „zao zbor ličnosti koji bdije nad članovima benda, vezujući njihove misli i ne dopuštajući im da dišu i razmišljaju racionalno.“ Kroz ovaj album bend je uspio dočarati bogatstvo emocija i fikciju koja će, poput dobrog vina, sazrijevati s godinama.

Kada je riječ o posebnoj pjesmi na albumu, Denis dijeli svoje osobno iskustvo: „Ne znam kako je s dečkima, ali meni je najdraži ‘Zavičaj’. Toliko osjećaja bezdana i propadanja u svakoj sekundi pjesme, a u isto vrijeme nazire se sitni krak svjetlosti.“ Pripreme za ovaj važan događaj bile su intenzivne, s učestalim vježbanjem.

S obzirom na zahtjevnu set listu koju su pažljivo složili kako bi oduševili publiku, kondicija je bila od ključne važnosti. Svaki član benda posvetio je puno vremena usavršavanju svojih glazbenih dionica i povezivanju s drugim članovima benda. Siguran sam da nisu zanemarili ni tehničke detalje.

Sve je bilo podređeno stvaranju nezaboravnog glazbenog iskustva za publiku koja će prisustvovati tom posebnom događaju. „Sve po starom. Vježbanje i samo vježbanje. Ponajviše rad na kondiciji jer spremamo poprilično zahtjevnu set listu.“

Odluka o održavanju samostalnog koncerta dolazi nakon dugogodišnjeg iskustva i kontinuiranog rada. Bend je želio nagraditi sebe i svoje vjerne obožavatelje, pružajući im nezaboravno iskustvo u najboljim tehničkim uvjetima. To je bio korak dalje u njihovoj glazbenoj karijeri, ali i izraz zahvalnosti prema publici koja ih je podržavala tijekom godina.

Klinika Denisa Kataneca

Klinika Denisa Kataneca/Foto: Marina Uzelac

Imam osjećaj da je ovaj koncert za njih više od nastupa; to je emotivan trenutak povezanosti s publikom, trenutak kada im mogu uzvratiti ljubav koju su dobili kroz godine. Odluka da to bude samostalni koncert u velikom glazbenom prostoru poput Tvornice Kulture odražava njihovu vjeru u vlastiti rad i potvrdu da su spremni preuzeti pozornicu i napraviti nešto iznimno.

Ovim koncertom šalju snažnu poruku zajedništva, nadahnuća i ohrabrenja za druge glazbenike te pokazuju koliko je važno slijediti svoje glazbene snove. „Dugo vremena sviramo i jednostavno je došlo vrijeme da napravimo nešto veliko. Da nagradimo i sebe i ljude koji nas tolike godine vole jednim ogromnim koncertom u najboljim mogućim tehničkim uvjetima. Svi smo zaslužili jednu noć za pamćenje!“

Očekivanja od koncerta su visoka, s nadom da će okupiti sve obožavatelje na jednom mjestu te dijeliti osjećaj jedinstva, ljubavi i uzajamnog poštovanja. To je poseban trenutak u kojem se očekuje da će publika biti ujedinjena u ljubavi prema glazbi i podršci bendu. U srcima svih prisutnih stvara se vibracija zajedništva i emotivna povezanost, atmosfera koja će biti nezaboravna. Svi su svjesni važnosti tog događaja, shvaćajući da će biti svjedoci nečeg posebnog i autentičnog. Promocije su prilika za stvaranje prekrasnih glazbenih uspomena s ljudima koji dijele istu strast prema glazbi. To je više od tek glazbenog događaja – to je doživljaj koji će ostati u srcima svih prisutnih dugo nakon završetka.

„Sve što želimo je vidjeti sve naše divne ljude, nova i stara lica na jednom mjestu, da zajedno dijelimo osjećaj zajedništva, ljubavi i uzajamnog poštovanja. Da budemo svi kao jedno.“ Nakon koncerta, bend se planira fokusirati na uživanje u postignutom uspjehu, a detalji o daljnjim planovima još nisu u potpunosti kristalizirani. „’Ajde da prvo uživamo u ovom koncertu.“

Za sam koncert, Denis najavljuje posebno iznenađenje – njihovu kolekciju mercha i izvedbu pjesama sva tri albuma. „To će biti trenutci koji će dodatno obogatiti koncertno iskustvo za publiku.” Kolekcija mercha poput majica, kapa, torbica ili CD-ova pa čak i ploča nosi sa sobom ne samo suvenire, već i priču o bendu, njihovom razvoju i putu koji su prošli. „Svaki komad ima svoju priču, simboliku i emociju koju bend dijeli s obožavateljima.”

Izvedba pjesama sva tri albuma predstavlja glazbeno putovanje kroz vlastitu evoluciju benda. To je prilika da se pokaže raznolikost njihovog stvaralaštva te koliko su narasli kao glazbenici tijekom godina. Svaki album ima specifičnu atmosferu i poruku, a izvedba cjelokupne diskografije omogućuje publici da se dublje poveže sa samim bendom. Ovo je više od koncerta – to je glazbena retrospektiva koja će pokazati koliko su daleko došli od prvih glazbenih koraka do sadašnjeg trenutka.

Konačno, Denis šalje emotivnu poruku publici: „Volimo vas i vidimo se u četvrtak!“

Moglo bi Vas zanimati