18
ožu
2023
Izvještaj

2kitice u Tvornici: Nadmašili očekivanja i ostvarili snove

2kitice u Tvornici kulture

2kitice u Tvornici kulture /Marko Hodžić

share

Dok se po gradu nazdravljalo uz krigle zelenog piva povodom sv. Patrika, u Tvornici kulture odvio se pravi mali spektakl.

2kitice napunili su Veliki pogon i priredili party kakav tamo dugo nismo doživjeli. Plesačice, konfeti, Merula, Podočnjaci, znoj, suze i pregršt emocija. Bilo je super. Svaka čast dečki!

2kitice u Tvornici kulture

2kitice u Tvornici kulture/Marko Hodžić

Desetljeće neumornog rada, ali i vrhunske zezancije, konačno se isplatilo. Iggy Biznis i Džoni Paranoja napunili su Tvornicu! Uz to, priredili su nam odličan provod. Dugo u noć, uz trash hitove, slijevali su se Instagram storiji i pozitivni komentari na njihov nastup.

Prateći njihov rad od samih početka, nisam sumnjao u to, ali postojao je dio mene koji se pribojavao da neće prodati dovoljno karata i da zato zadnjih nekoliko tjedana krvare promovirajući taj datum. Prevario sam se. Ta promocija jednostavno je bila još jedan odraz enormnog truda koji Iggy i Nidžo ulažu u svoj brend i razlog zašto im uspješna medijska, ali i glazbena, karijera ne gine.

2kitice u Tvornici kulture

2kitice u Tvornici kulture – Džoni Paranoja/Marko Hodžić

Duhoviti dvojac propalih studenata prava prije desetak godina zacrtao si je jasnu viziju i utabao put prema konačnom uspjehu. Prvom od, siguran sam, mnogih trijumfa njihovog rada svjedočili smo u petak u Tvornici. Kolona ispred ulaza odgodila je početak za nekoliko minuta, a unutra se već osjetio žar iščekivanja i odlična atmosfera.

Plesačice su uz legendarnu “Work Hard, Play Hard” Davida Guette i Akona otvorile nastup i svi su izgubili razum. Kad su se svjetla ugasila i najavila dolazak dvojca na stage, vriskovi ženskog dijela publike, a bogme i muškog, naježili su nas. Na podlogu Guettinog hita Nidžo i Iggy izveli su jedan od svojih najvećih, “Pripreme za Zrće”, koje smo mogli na samom kraju čuti i u originalnom izdanju.

2kitice u Tvornici kulture

2kitice u Tvornici kulture – Iggy Biznis/Marko Hodžić

Prizor je bio nevjerojatan i svakom tko poznaje Iggyja i Džonija te njihov dugogodišnji rad, bilo je neizmjerno drago osjetiti toliku podršku publike. Njih dvojica suzprezali su suze radosnice tijekom cijelog koncerta, ali ipak ostali pribrani i zavladali scenskim nastupom. Činilo se kao da cijeli floor skače punih devedeset minuta, a snage za to ne manjka jer nas nose zabavne i zarazne EDM melodije s urnebesnim tekstovima.

Podršku na bini imali su uz svoj vjerni entourage bliskih prijatelja kojih je ipak bilo malo previše nagurano na pozornicu što je mrvicu ubijalo performans dvojca i plesačica. Pajo777 bio je prvi i stalni gost. Podcijenjeni hit mejker Merula također se pojavio da s dečkima izvede neke od najboljih suradnji, a posebno je zasjala emotivna izvedba “Osjećam se OK” tijekom koje je Tvornica bila osvijetljena isključivo bljeskalicama mobitela. Svojevrsni intermezzo izveli su, uvijek dobrodošli, Podočnjaci s presjekom svojih najvećih hitova što je omogućilo 2kitice da malo odmore i dođu sebi od šoka, ali ne i publici koja je bila u deliriju.

2kitice u Tvornici kulture

2kitice u Tvornici kulture/Marko Hodžić

Mogli smo čuti i nekoliko obrada poput Blinka 182 i Elitnih odreda, kao i premijerna izvođenja nekih novih pjesama. Za vrijeme “Party Hrvati” topovi su udarili i prošarali prostor iznad naših glava šljokičastim konfetima.

Prisustvovali smo jednoj nezaboravnoj noći i partiju o kojem će se još dugo pričati. Bravo 2kitice, ostvarili ste snove, a sad idemo još jače i još dalje jer samo tako i znate!

Moglo bi Vas zanimati