09
stu
2023
Izvještaj

Marija Mirković u Kontesi

Ples, emocije i dva solo albuma vrijedna pažnje

Marija Mirković u Kontesi

Marija Mirković u Kontesi /Vigor Klaić

share

Zagrebački Klub Kazališta Komedija – Kontesa sinoć je postao epicentar glazbenog uzbuđenja.

Marija Mirković, do 2021. godine poznata kao članica grupe The Frajle, predstavila je čak dva samostalna albuma – Ja sam Marija, s njezinim autorskim pjesmama, te I to sam ja, na kojem je interpretirala hitove domaćih umjetnika, uključujući i neke od pjesama koje je napisala za druge glazbenike.

Večer je započela izvedbom pjesama s albuma Ja sam Marija, a prvi taktovi koji su raznježili Kontesu bili su oni pjesme “Požuri, požuri”. Tekst potpisuje Alka Vuica, kojoj glazbenica nije zaboravila zahvaliti iako je nije bilo u publici.

Marija Mirković u Kontesi

Marija Mirković u Kontesi/Vigor Klaić

Prvi puta je javno izvedena “Ne sjećam se”, koja je izazvala oduševljenje publike i natjerala ih da tijekom cijele izvedbe plješću u ritmu. Za kraj prvog dijela koncerta i predstavljanja prvog albuma izvedena je “Moja duša”, za koju je spot izdan prije godinu dana te je publici već dobro poznata.

Drugi dio koncerta otvorila je emotivna izvedba pjesme “A ja imam tebe”, originalno Rođe Raičevića. Sama glazbenica naglasila je koliko joj znači ova pjesma, a njezina energija evidentno se prenijela i na sve prisutne među kojima je bilo i onih koji su zaplakali prilikom ove interpretacije. Sve je dodatno osvojila Marijina verzija bezvremenskog hita “A sad adio”.

Marija Mirković u Kontesi

Marija Mirković u Kontesi/Vigor Klaić

Jedan od autora koji je imao utjecaj na glazbeni izričaj glazbenice svakako je i Đorđe Balašević pa se stoga odlučila na interpretaciju pjesme “Slabo divanim mađarski”. Izbor je bio pun pogodak jer su veseli ritmovi donijeli osvježenje u cijelu večer i rasplesali Kontesu.

Kao zaključak ovoga glazbenog putovanja, Marija Mirković izvela je svoju autorsku pjesmu “Ljubila ne ljubila”, čiji je tekst nastao u suradnji s Alkom Vuicom.

Poseban štih svim izvedbama dao je virtuoz na violini, Matej Mihaljević, čiji je talent dodatno obogatio večer i pridonio magičnom doživljaju.

U publici su se mogli vidjeti mnogi poznati gosti s domaće glazbene scene, ali i brojni prijatelji i suradnici Marije Mirković, koji su s ponosom svjedočili njezinu sjajnom koncertu i najvećem uspjehu u solo karijeri. Marija je s pozornice zahvalila i članicama grupe The Frajle, istaknuvši kako vjeruje da bi bile ponosne na njezin uspjeh.

Albumi Marije Mirković pravo su osvježenje na glazbenoj sceni. Njezina izvedba može vas rasplakati i rasplesati u svega nekoliko minuta, čemu smo svjedočili pod prigušenim svjetlima Kontese. Svakako je riječ o albumima koji su vrijedni pažnje te, uz neke već priznate hitove ove autorice, sadrže i niz pjesama koje se nadamo što češće čuti na radijskim postajama.

Moglo bi Vas zanimati