01
tra
2022
Izvještaj

Marisol u Dva osam: Kratki nastup s obradama Rezonanse i Via talasa

Marisol

Marisol live / Foto: Vedran Metelko

share

Marisol je jedno od najugodnijih iznenađenja na našoj sceni u zadnje vrijeme. Odlična, zanimljiva, pop, a opet posebnim štihom obojena glazba vrlo dobro funkcionira i u klupskim uvjetima

Portal Ravno do dna serijom koncerata u zagrebačkom klubu Dva osam slavi deset godina postojanja. Rođendanski tjedan otvorila je grupa Marisol.

Posrijedi je projekt kojeg su pokrenuli gitarist Erol Zejnilović, poznat po radu u bendovima Elemental, Krijes i Abop te pjevačica Josipa Granić. Njihov prošlogodišnji album Žene mape bio je istinsko osvježenje, dok su svojim sanjivim i šarmantnim samoprozvanim ‘mangopop’ zvukom pokupili simpatije mnogih.

Album je koncertno promoviran u rujnu prošle godine, u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a bili su pojačani pratećim bendom. Isti bend pratio ih je i ovaj put. Uz Erola i Josipu svirali su bubnjar Jerko Jurin i basist Marino Vinja. Bend je još bolji i uigraniji nego je to bio na jesen i sve skupa zvuči dosta plesnije, pitko i razigrano.

Sasvim lijepo ispunjen prostor kluba Dva osam uživao je u laganom i pomalo ljetnom startu s aktualnim singlom ”Mango” i naslovnoj pjesmi albuma Žene mape. Josipa na vokalu i synthevima odlično se stapala s Erolovom gitarom i fino uigranom ritam sekcijom.

Najefektnije su zvučali na plesnim i bržim pjesmama kao što su ”Pasivna agresija” ili ”Trio de janeiro”. Čuli smo i u bossanova aranžmanu odlično odsviranu obradu ”Mirno idem krivim putem” sarajevske grupe Rezonansa koja je djelovala u sedamdesetima i osamdesetima. Još jedno efektno usporavanje tempa donijela je lijepa pop laganica  ”Drugi” te pjesma ”Molim hvala oprosti”.

I laganijim i plesnijim stazama bend zbilja odlično vozi. Za kraj, nažalost, kratke svirke, to jest regularnog dijela koncerta, čuli smo ”Kontrol frik” dok smo na bisu čuli čak dvije pjesme koje će se naći na novome albumu. Bila je tu i još jedna odlično izvedena obrada, riječ je o pjesmi ”Sama” beogradskog Via talasa iz daleke 1983. godine. Na žalost, bend još nema puno materijala za izvođenje, pa koncert nekako prebrzo završi, no s novim albumom sve će sigurno biti još i bolje.

Po skromnom mišljenju potpisnika ovih redaka, Marisol je jedno od najugodnijih iznenađenja na našoj sceni u zadnje vrijeme. Odlična, zanimljiva, pop, a opet posebnim štihom obojena glazba garnirana senzualnim Josipinim vokalom još bolje funkcionira uživo uz pratnju benda.

Ostaje za vidjeti kako će s novim materijalom priča nastaviti teći. Proslava rođendana portala Ravno do dna nastavlja se koncertima Dine Jashari, Rebel Stara i dRUMELODYja.

 

Moglo bi Vas zanimati