09
ožu
2024
Izvještaj

FANTAZIJA

Može ti biti žao ako nisi bio sinoć na Miach

Miach u Tvornici kulture

Miach u Tvornici kulture /Julijan Labrović

share

Neovisno koji žanr preferiraš, teško da nisi čuo barem jednu stvar od Miach. Nakon što je zadobila pažnju hitom „NLO“ u suradnji s Hiljsonom, hype nije opao, a početni zalet opravdan je uspješnim debitantskim albumom Insomnia nastalim s trenutno najtraženijim producentom, Lockroomom. Najrecentniji hit „Fantazija“ s Gršom, savršeno je tempiran da refren i dalje ostane svjež u ušima za sinoćnji showcase hrvatske trap-pop scene u dupkom punoj Tvornici.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

Odmah u petoj

Mislim da je svima od prvih taktova „Tempa“ bilo jasno da smo na koncertu za pamćenje. Odmah u glavu, prepoznatljiv catchy bas, Miach na podestu okružena dvjema plesačicama, Lockroom za pultom, Jan Jakovljev na gitari, jarki zeleni vizuali i vriska i energija publike koja ostaje na 110% narednih sat i pol.

Nakon uvodne stvari s Insomnie, uslijedile su „Pravila“ i „Budi tu“ kao blagi throwback, a zatim kreću prve gošće. bejbe, koja je zajedno s nikolom pilihom bila zadužena za zagrijavanje, izvela je još friški singl „Vatra“, kojeg je ispratila Jymenik s „Tume“.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

The place to be

Sama činjenica da se sinoć na pozornici pridružio apsolutno svaki izvođač s kojim Miach ima feature, govori dovoljno. Cijeli koncert bio je dobar balans između solo točaka i gostiju. Taman kad „Rendezvous“ raspleše publiku, kreće kaos jer Baks i Peki dolaze na „Dance“ i nastavljaju zabavljati publiku tijekom brzinskog outfit changea. Baks ostaje za izvedbu „Grama“ i slijedi mirniji segment, s prigušenijim svjetlima uz taktove „Tvoje je“.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

I onda stiže Grše. Kaos, unisono skakanje i zborsko pjevanje uz „Fantaziju“ i „Led“.

Opet uplovljavamo u mekaniji dio s „SMS“ i „vtp“ popraćeni veoma simpatičnim „Sretan ti rođendan“ za nekoliko slavljenica iz publike. Miach se pridužio i GOCA R.I.P. s „Navikama“. Krećemo „I dalje“ s par stvari s albuma i šećer za kraj Hiljson s jako upečatljivom izvedbom „NLO“.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

„Pozdravljam sve u studiju i režiji“

Tijekom koncerta, svaki od gostiju izlazak na pozornicu završio bi kao najbolji Miachin hype man. Hiljson je otišao i korak dalje pa se odmah izjasnio da mu je ovo bio „najbolji koncert“ na kojem je bio u zadnje vrijeme.

S obzirom na jak start, činilo mi se da bi energija mogla opasti tijekom večeri, ali Miach nije izgledala umorno niti u jednom trenu. Dapače, ovoliko suvereno i profesionalno vladanje stageom uz opuštenu interakciju s publikom ključne su odlike dobrog performera and well…she’s got it.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

Uz obraćanje publici između brojeva, svatko od izvođača dobio je svoj shout-out. Iako mi je nakon određenog broja „ajmo sad za…“ pao na pamet pozdravni dio Huga (interaktivne TV igrice u kojoj bi na kraju djeca dobila priliku pozdraviti koga god žele), nije bilo naporno. Samo good vibes i iskrena zahvalnost svima okupljenima: od djevojaka u publici koje su slavile rođendan, rodbine i prijatelja, suradnika, pa sve do Mijine profesorice francuskog i Mihine none – nema tko nije dobio iskreno hvala.

Kad smo već kod shout-outa. Nisi se morao ni okrenuti prema toncu da znaš da je Filip Renić režirao koncert. Čovjek stvarno zna napraviti show.

Za bis su se vratili gosti, Grše, Peki i Hiljson jednako dobri kao i pri prvoj izvedbi, a finiš jednako jak kao i start.

Miach u Tvornici kulutre

Miach u Tvornici kulture

Guilt free mainstream pop za alternativce

Napokon imamo kvalitetnu mainstream zvijezdu koja od prve može profesionalno odraditi koncert. Uspješno flerta s trapom, taman i za one koje žele tu i tamo odmoriti uši od autotuna, a istovremeno fura svoju priču na razmeđu popa, elektronike i r’n’b-a. Odmak je od jednih te istih srceparajućih balada, unrelateable kamen i maslina tematika domaćeg etera i osrednjih pokušaja oponašanja stranih izvođača.

Zapravo me najviše zabavila količina „alternativaca“ u publici. Ali to je to, napokon imamo domaći pop koji ti ne mora biti guilty pleasure.

Moglo bi Vas zanimati