06
stu
2022
Izvještaj

Koncert

Alejuandro Buendija i Edo Maajka u Tvornici: Moćna škrinja dobrih vibracija

Alejuandro Buendija i Edo Maajka

Saša Antić nastupio je i solo i kao gost Eda Maajke / Foto: Lovro Domitrovic/Pixell

share

Druga večer ovogodišnjeg November festa održanog u zagrebačkoj Tvornici 5. studenog prošla je u ozračju hip-hopa što u bendovskom, što u onom pravom klupskom maniru. Za to su se pobrinuli Alejuandro Buendija sa svojim bendom Sinovi i Edo Maajka

Alejuandro Buendija i Edo Maajka

Alejuandro Buendija / Foto: Lovro Domitrović/Pixell

Alejuandro Buendija, odnosno Saša Antić, jedan od lidera TBF-a sa svojim odličnim bendom Sinovi otvorio je cijelu priču. “Dešperado”, stvar koja otvara njegov aktualni album Škrinja, otvorila je i njegov odličan nastup. Žestinom angažiranih tekstova ali i plesnijim beatom nastavile su “Amerika” i “Dijagnoza” a Alejuandro i Sinovi prošarali su čitavom Škrinjom uz poneki izlet u Sašin prvi solo album Pepermint iz sada već daleke 2007. godine. Bend koji iz prilike u priliku zvuči sve čvršće i bolje odlično je pratio Antića a izdvojio bih Marka Firsta čije je virtuozno i vrlo upečatljivo sviranje violine došlo do izražaja u pjesmi “Majmun i pas”.

U zvuk Rage Against the Machinea i Run the Jewelsa su nas uvele “Crkva” i sada već legendarna “Ziđan” koju je okupljena publika jedva dočekala. Magellano, kultno lice domaćeg underground hip hopa izašao je na stage i uz već spomenutu “Ziđan” s bendom izveo “Ludi Split Y’all” te miks pjesama “Blago” i “Suze od dima” a cijelu je priču začinilo pojavljivanje odličnog beat boxera Lil Beera.

Buendija i Sinovi pokazali su koliko su moćan i dobar bend koji zaslužuje puno više pažnje nego što je dobivaju.

Alejuandro Buendija

Edo Maajka (arhivska fotografija) / Foto: Amir Hamzagić / ATAImages

Edo Maajka je nastupio u pratnji DJ-a Olija Dobolija u onom pravom, izvornom, hip-hop ozračju. Bila je ovo prilika za kompletnu promociju novog albuma Moćno kojim se Edo nakon bendovskoga Puta u plus vratio ovakvom klupskom zvuku i beatovima. Osim novog albuma ovo je bila još jedna prilika za obilježavanje 20 godina od objavljivanja njegovog kultnog debija Slušaj mater.  Edin nastup uveličalo je većina gostiju s albuma Moćno. Tako su se na pozornicu popeli Marko Louis te reperi Tibor i Burky.  Kao i na albumu, zablistala je prekrasna old school pjesma “Hajmo se nać” gdje je Edo podijelio mikrofon s Alejuandrom Buendijom, Magellanom i Filipom Tkalčićem. Osim spomenute, Saša je svojim gostovanjem uveličao i kultnu skladbu “Sve prolazi”. Tako je Edo redao dobro poznate hitove efektno ih križajući s novim pjesmama a publika je sve prihvaćala i reagirala podrškom. “Panika”,“Svaki čovjek”, “Mahir i Alma” i mnoge druge stvari izvedene su u svojem originalnom hip-hop ruhu.  Bilo bi zanimljivo većinu novog albuma Moćno poslušati u bendovskim aranžmanima što će Edo zasigurno i ostvariti, vjerojatno iduće godine.

Bila je ovo lijepa i dinamična hip-hop večer. Moćno je ispražnjena škrinja puna dobrih vibracija, pozitivne energije i odlične bendovske svirke i klupskih beatova. Ovogodišnji November fest u rock-maniru zatvoriti će u nedjelju, 6. studenog veterani iz Psihomodo popa.

Moglo bi Vas zanimati