10
srp
2022
Izvještaj

Repetitor u Tvornici: Bijes, bijes i samo bijes

Repetitor

Repetitor u Zagrebu / Arhivska fotografija; foto: Bojan Mušćet

share

Beogradski Repetitor opet je protutnjao Zagrebom i svojom grmljavinom pošteno zatresao Tvornicu gdje je zbog slabe prodaje karata za Halu park koncert održan 8. srpnja. Ovaj beogradski trio svakim svojim albumom i nastupom diže letvicu sve više, bez obzira na to je li riječ o ubojitom festivalskom nastupu ili samostalnoj svirci

Svirka Repetitora u Tvornici svojim je intenzitetom prilično nalikovala na festivalski nastup, s obzirom na to da je odsvirana punim gasom gotovo u cijelosti, osim psihodeličnog usporavanja s pjesmom “Crvena”.

Boris Vlastelica na gitari i vokalu te ubojita ritam sekcija – Ana Marija Cupin na basu i Milena Milutinović na bubnjevima – isporučila je divlju, strasnu i neobuzdanu svirku koju je publika itekako pratila glasnim ovacijama i skakanjem. Kao i uvijek, bend se čini najkompaktnijim i najžešćim onda kad se i cure prime mikrofona. To se, srećom, često i događa pa je uistinu moćno kad trojka istodobno razara instrumente i pjeva, ili galami tako dodavši još više energije cijeloj priči i nastupu povećavajući još više dojam uvježbanosti cijelog benda.

Repetitor je naglasak stavio na posljednji album Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji napokon uživo predstavljen na onaj klupski način. Kao i na samom albumu, jedna od najsnažnijih pjesama je ubojita “Sa izvora” koja je zagrmila Tvornicom upravo onako pamtljivo kao i svaki put do sad kad je izvedena. Naravno, skakalo se i na “Kralj ničega”, “Gde ćeš”, “Suženi snovi”, dok je hit “U pravom trenutku”, činilo se, doista izveden u pravom trenutku.

Lijepo je znati da ekipa sprema nešto novo, a u to smo se uvjerili onda kad je predstavljena jedna još neobjavljena pjesma. I tako je sat i pol prošlo u trenu. Još jednom moglo se vidjeti i čuti koliko Zagreb voli Repetitor, ali i koliko Repetitor voli doći u Zagreb. Neki tehnički problemi su s jedne strane malo omeli atmosferu i kolotečinu, no s druge su pojačali onaj štih istinskoga energičnog rokenrola koji energijom razara sve pred sobom.

Koncert sam pratio u ugodnom društvu jednog poznanika iz Srbije koji je u jednom trenutku, komentirajući svirku, iznio točan opis svirke i atmosfere riječima: “Bes bes i samo bes”. Bolji opis teško je moguć, a koliko Milena, Ana Marija i Boris mogu bolje od ovoga – ostaje za čuti i vidjeti.

Moglo bi Vas zanimati