20
svi
2023
Izvještaj

Otvorena festivalska sezona

Počeo Sea Star Festival - Robin Schulz euforično protresao lagunu Stella Maris

Sea Star Festival 2023.

Sea Star Festival 2023.

share

Sea Star Festival u prvoj je festivalskoj večeri petog izdanja u umaškoj laguni Stella Maris okupio čak preko devetnaest tisuća posjetitelja te nadmašio sva očekivanja.

Sea Star Festival 2023.

Sea Star Festival 2023.

Bilo s glazbene, produkcijske ili organizacijske strane, ovaj festival je izvrstan primjer uspješnog i održivog razvoja koji kontinuirano okuplja sve veći broj posjetitelja, ove godine iz preko četrdeset zemalja svijeta.

Prateći globalne trendove, jasno je da je neprestano unapređenje ovakvog programa iz godine u godinu nužno, a ekipa Sea Star Festivala publici je ove godine pružila iskustvo kakvo se na ovim prostorima rijetko viđa.

Nevjerojatna glavna pozornica s ponosom nosi ime velikana Nikole Tesle i ove se godine predstavila novim dizajnom, ali i još profinjenijim zvukom, kao i druga festivalska pozornica, Nautilus Arena, koja se sada već može nazvati mlađom sestrom kolosalne Exitove Dance Arene.

Izuzetna kvaliteta zvuka i impresivna video produkcija uz mnoštvo scenskih efekata odveli su nastupe svjetskih i regionalnih velikana na jednu potpuno novu razinu. Oduševljenje cjelokupnom atmosferom itekako je pozitivno utjecalo na izvođače koji su se prepustili jedinstvenom i prepoznatljivom doživljaju zajedno s publikom te stvorili glazbenu čaroliju na kojoj bi zasigurno pozavidjeli i puno veći festivali.

Sea Star Festival 2023.

Sea Star Festival 2023.

Čast da otvori festivalski program dobila je Nika Turković koja je samouvjereno predstavila svoj debitantski album 11 te prepustila pozornicu ovogodišnjim slovenskim predstavnicima na Eurosongu, grupi Joker Out koja je neprekidno ponavljala koliko im je neizmjerno drago napokon nastupati uživo, prvi put nakon najpoznatijeg svjetskog glazbenog natjecanja koje im je priredilo, kako sami kažu, šest mjeseci playbacka.

Hiljson Mandela itekako je spreman za velike pozornice te je u pratnji DJ-a, inače producenta Lockrooma, užario atmosferu u publici koja nije ostala ravnodušna na hitove s albuma Mandela Effect. Pridružila su se izvrsna Miach koja iz nastupa u nastup sve više napreduje, zbog čega se s velikim nestrpljenjem večeras očekuje njeno samostalno festivalsko ukazanje. Dobre je volje, iznenađujuće, bila i Senidah koja je odradila prilično dobar i uvjerljiv nastup, posebice ako ga se usporedi s prošlogodišnjim.

No, kada je Robin Schulz stao za DJ pult Tesla Stagea, ništa više nije bilo isto. Velika gužva nastala je ispred pozornice dok je nizao remikseve svojih dobro poznatih hitova i pokojeg evergreena pop glazbe u žestokom i izvrsno izbalansiranom setu, podržanom maestralnom produkcijom kako bi doživljaj bio potpun.

Sea Star Festival 2023.

Sea Star Festival 2023.

Mahmut Orhan primirio je Schultzovu euforiju te unio dašak orijenta u umašku festivalsku lagunu pažljivim i profinjenim setom, dok je za sam kraj večeri odnosno početak jutra, za one najizdržljivije show priredio hrvatsko-slovenski dvojac Vanillaz.

Nautilus Arena prve je večeri također okupila veliki broj posjetitelja koji su partijali uz b2b formacije koje su priredili Burkakke i Starks, Tim Urbanya i Alessio, Marko Nastić i Dejan Milićević, Daria Kolosova i Etapp Kyle te DJ Jock i Shipe. Na samoj obali publiku su na simpatičnoj maloj Electric Waves pozornici rasplesali Grenco, Ivan Erjavac, Laseech, Teo, Ilija Rudman i Marin Biočić.

Glazbeno putovanje ponajboljim svjetskim i regionalnim klubovima postiglo je tako veliki uspjeh te se nastavlja večeras, kada su sve oči uprte na glavnu pozornicu gdje se vraćaju oni koji su ovaj festival otvorili – legendarni The Prodigy.

Sea Star Festival 2023.

Sea Star Festival 2023.

Moglo bi Vas zanimati