11
srp
2024
Izvještaj

On The Prowl

Steel Panther u Tvornici - skoro dobri kao Dino Jelusić

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture /Filip Bušić

share

Ljeto u Zagrebu dodatno je užarila ekipa iz Los Angelesa, glam metal junaci Steel Panther, koja nam se vrlo rado vraća

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture/Filip Bušić

To nije nimalo čudno, sudeći po sinoćnjoj atmosferi u prepunoj Tvornici kulture u kojoj je, očekivano, bilo prilično izazovno doći do zraka. 

Turneja On The Prowl promovira istoimeni aktualni studijski album ove dinamične četvorke kojoj inspiracije i dalje ne nedostaje, jer, rock zvijezde i njihovi poroci su vječni i neuništivi. 

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture/Filip Bušić

Još uvijek lijepi i održavani, za razliku od mnogih njihovih junaka glam metal scene, Michael Starr, Satchel, Spyder i Stix Zadinia u impresivnoj su formi te pružaju glazbeno nevjerojatno dobar show. Publici predstavljaju impresivnu sviračku i pjevačku kvalitetu, performans čiji je govorni intermezzo svojevrstan stand-up show koji bi, doduše, mogao i trebao malo kraće trajati kako bi se još više hitova moglo naći na setlisti. 

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture/Filip Bušić

Jer, jednom kada Stix udari prve taktove pjesme, snaga njegovog bubnja protrese cijeli prostor na što se nadoveže Satchel vrhunskom gitarskom solažom, podrži i učvrsti ih Spyder, najnoviji član na basu kako bi vrisak Michaela Starra dostojno prožeo dvoranu i zakucao visoku uglađenost sirovosti glam metala. 

Vrućini i žestokoj svirci usprkos, frizure su bile postojane, a pokreti i koreografija nisu razočarali do samog kraja koncerta. Njihovi “igrokazi” između pjesama temelje se na satiričnom potenciranju razuzdanog života razmaženih rock zvijezda, kao i standardno obasipanje riječima hvale lokalnoj publici.

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture/Filip Bušić

Njihova unificiranost u slatkoriječivosti prestala je u trenutku kada su se osvrnuli na lik i djelo Dine Jelusića te je tada počeo iskreno srdačan show, jer ova ekipa je itekako svjesna njegovog talenta i uspjeha.

Svog su dobrog prijatelja uspjeli dozvati na pozornicu, a samo jedan otpjevani stih bio je dovoljan da se svi podsjetimo na njegovu veličinu, nevjerojatnu vještinu i tehniku koja ostavlja bez daha. Sami su zato jasno izjavili da su “skoro dobri” kao naš Dino koji je dobio velike ovacije publike među kojima je zasigurno bilo mnogo onih koji su svjedočili spektaklu benda Jelusick prije nekoliko mjeseci na istom mjestu. Zajedno su pred sam kraj izveli obradu Whitesnakea, čiji je naš Dino bio član, pjesme “Slide It In”.

Nevjerojatan je broj vrhunski glazbenika koji se na jednak način dive Dini, a broj obožavatelja diljem svijeta Porinom nagrađenog Jelusicka sve je veći i veći. Nakon kratkog, ali slatkog sinoćnjeg gostovanja u kojem je svojim vokalom neplanirano zasjenio i vrhunskog Starra, ali, naravno, i svih dosadašnjih uspjeha, postavlja se legitimno pitanje – je li Dino Jelusić trenutno najbolji heavy metal vokalist na svijetu?

Steel Panther u Tvornici kulture

Steel Panther u Tvornici kulture/Filip Bušić

Obožavateljice Steel Panthera nisu propustile priliku da zaplešu sa svojim omiljenim bendom na pozornici dok su izvodili “17 Girls in the Row”, jer, ova srijeda navečer bila je “Party Like Tomorrow is the End of the World”. 

Show je završio s legendarnom “Gloryhole” i obećanjem da će se svakako vratiti.

Uvertiru u ovu vatrenu večer priredio je Damir Šimić Shime s bendom. Shime je gitarist koji je veći dio svoje karijere proveo u Los Angelesu gdje je snimao i svirao s imenima kao što su Tony McAlpine, Steve Stevens ili Eddie Van Halen. Publika je s velikim interesom uživala u njegovom gitarističkom stilu i autorskim kompozicijama koje je nadopunio izvrstan bend i vokalist Roko Nikolić.

Moglo bi Vas zanimati