20
sij
2024
Izvještaj

St!llness u Boogaloou

Bend koji i dalje ima "ono nešto"

St!llness u Boogaloou

St!llness u Boogaloou /Filip Bušić

share

Zagrebački klub Boogaloo 19. je siječnja bio mjesto okupljanja svih pobornika stihova koji otvoreno progovaraju o realnosti, bez autocenzure i šminkerskih fraza

St!llness u Boogaloou

St!llness u Boogaloou/Filip Bušić

Riječ je o nastupu kultnog splitskog trip hop/rap/rock/reggae benda St!llness.

Splićani su na pozornicu u Vukovarskoj trebali izaći u 21:00, no to se nije dogodilo. Kasnili su čak 45 minuta, a klub je za to vrijeme djelovao oprazno. Kada su se napokon popeli na pozornicu, podij Boogalooa popunio se u trenu. Publika je doživjela instant preobrazbu od sumornih posjetitelja koji su došli na čašicu razgovora i zavukli se u kutove kluba do ludih obožavatelja spremnih napraviti vruću atmosferu.

St!llness u Boogaloou

St!llness u Boogaloou/Filip Bušić

Započeli su energičnom izvedbom pjesme “I dalje” te nas kroz niz uspješnica s njihovih albuma, kao što su “Budi“ i “Kocka je okrugla“, proveli kroz svoje glazbeno stvaralaštvo.

Možda najposebniji trenutak koncerta je izvedba pjesme “Digni glas”, kada je vjerna zagrebačka publika pokazala da su ne samo obožavatelji, već i pravi interpretatori popularnih stihova. Kako su se refreni pjesme prolamali prostorom, Boogaloo je doslovno odjekivao od vrištanja „pobunjeničkih“ stihova.

St!llness u Boogaloou

St!llness u Boogaloou/Filip Bušić

Dok su ostali na instrumentima pokazali svu svoju virtuoznost, vokal i tekstopisac Ivan Jurić Yuri, jedan od ključnih kotača u cijelom glazbenom stroju, svojom je posebnom luđačkom energijom animirao sve – od prvog do zadnjeg reda. Njegovo neumorno skakanje po pozornici, mahanje i pljeskanje na sudjelovanje bi potaknuli i one najneraspoloženije.

Priča o St!llnessu započela je davne 1998., a njihovo ime je, unatoč desetak godina dugoj diskografskoj pauzi prije zadnjeg albuma Kocka je okrugla, ostalo sinonim za kvalitetne stihove i pamtljive izvedbe – što potvrđuje i sinoćnji nastup.

St!llness u Boogaloou

St!llness u Boogaloou/Filip Bušić

Energija koja je isijavala s pozornice ono je što ih čini posebnima i zbog čega se na St!llness mogu ugledati brojni. Kontakt s publikom i vještina dopiranja do svake osobe u prostoriji ono je što koncerte čini posebnim, a ovaj kultni bend u tome i dalje uspijeva. St!llness je dokazao da glazba, kad je dobra, vrijedi svakog trenutka čekanja.

Moglo bi Vas zanimati