26
ožu
2023
Izvještaj

Koncert u Pogonu kulture

z++ ponovno pred riječkom publikom

z++

z++

share

Skoro pa točno godinu dana nakon što je posljednji put nastupio na istom mjestu, poznati autor i izvođač Zvonimir Husnjak, još poznatiji kao z++, nastupio je u riječkom Pogonu kulture.

Na pozornicu ga je već na samom početku dozvala publika, nabrijana aktualnim hitovima koji su ih nekoliko minuta ranije zagrijali za ono što je slijedilo. Glasne ovacije podržale su gitarsku solo dionicu dok je adrenalin bio na uzlaznoj putanji, posebice uz istoimenu pjesmu na samom početku programa.

Iza njega su dva studijska albuma, treći se nestrpljivo već očekuje, jer publika sada već jako dobro poznaje svaki detalj zanimljivog opusa ovog osječkog glazbenog genija – kako ga često nazivaju – koji je 2023. godinu započeo nizom nagrada za autorsku suradnju u hitu godine ”Trebaš li me” s Matijom Cvekom i Eni Jurišić.

z++

z++

Moshpitova nije nedostajalo, nabrijani fanovi premda divlji paze jedni na druge, a strasti su se smirile izvedbom laganijih pjesama kao što su ”Cvjetovi zla” i ”Ana”. Na ”Magiji” nitko nije štedio glas, a na setlisti su se našle pjesme poput ”Na pola puta dolje”, koje se rjeđe viđaju na repertoaru, no, kao što je već rečeno, publika obožava baš svaki, i onaj najmanje očekivani detalj Zvonimirova opusa.

Na pozornici mu se, očekivano, pridružio veliki prijatelj i suradnik, kum Massimo Savage. Uslijedio je tako energični singl ‘‘Boli me k***c”, a zatim i zajednička pjesma ”Gas Slavonije” s istoimenog Massimova albuma. Uslijedile su ”Ulice”, a odmah poslije toga ”Crno + Zlatno”, dokazani hit koji iz refrena u refren postepeno diže decibele koje publika proizvodi.

Komentarom „Rekli su da je na Hiljsonu bilo dobro, pa da vidimo“ započeo je njihovu zajedničku pjesmu ”Još ovu noć” koja je, uistinu, bila jednako dobro primljena kao i na Hiljsonovu samostalnom koncertu održanom četiri mjeseca ranije.

z++

z++

Ponovno je došlo Massimovo vrijeme na zajedničkim pjesmama ”Mogli bi” i ”Kutija za patike”, pjesme koje pokazuju koliko Massimo i z++ glazbeno itekako odgovaraju jedan drugom, što publika itekako cijeni te uzvraća energiju.

Došlo je vrijeme za ”Kraj”, pa je uslijedila ”Muzika”, nakon kojih su svi mobiteli i sve bljeskalice bile upaljene, što je značilo da je došlo vrijeme za emotivno putovanje u ”Beli Manastir”.

Uslijedili su ”Dijamanti”, ”Moj Svijet” i ”Ljeto već je gotovo”. Ovaj je radijski hit jedna od njegovih najbolje primljenih pjesama na koncertima, s od riječi do riječi a cappella otpjevanim refrenom.

z++ i Massimo Savage u Rijeci

z++ i Massimo Savage

Iako je bila subota, nakon kratke pauze vratili su se s pjesmom ”Petak” i ”Ide Mi”. Kako se kaže, „šećer za kraj“, za koji je z++ sačuvao svoju najpoznatiju i najslušaniju pjesmu ”Kabriolet”, čisto kako bi publika imala priliku da na nastupu ostaviti i posljednji atom snage koju je donijela sa sobom. No publici ni to nije bilo dosta, pa je z++ odlučio još jednom ponoviti ”Dijamante” i završiti nastup s pozitivnom, ljubavnom porukom.

z++ se i nakon kraja zadržao na pozornici fotografirajući se s fanovima.

Iako je već prošlo skoro dvije godine od njegova zadnjeg albuma i isto toliko vremena od zadnjeg singla, z++ i dalje može bez novog materijala ispuniti prostore do posljednjeg mjesta. Novi materijal je najavljen za ovu godinu, no do tada ćemo prisustvovati još nizu ovakvih, rasprodanih glazbenih večeri.

Moglo bi Vas zanimati