14
ožu
2023
Recenzija

Preslušali smo prije svih

TV EYE: Kick It Out

Nastupni album benda koji crpi inspiraciju iz radova Iggyja Popa i bendova kao što su The Sonics ili MC5

share

Zagrebački garažni rockeri TV EYE svoju su scensku mahnitost artikulirali u vrlo dobar album prvijenac s kolekcijom zanimljivih originala i preciznih covera u kojima prilično čvrsto djeluje gitarski zvuk Saše Mitrovića i vokal Mirana Kurspahića

Vjetar u kosi i legendarna Route 66. Vaš ljubimac na dva kotača i zalazak sunca. Dokaz da za romantiku nije potrebno dvoje ljudi. Upravo tako zvuči album prvijenac zagrebačkog benda TV EYE koji sa 11 pjesama predstavlja svoj rad. Put od garaže do prave, snažne priče koju predvodi glumac Miran Kurspahić, ujedno i vokal, traje od 2019. godine.

Mora se priznati da su ovi ‘veliki dečki’ itekako odrasli u nekoliko godina i uz sve popratne okolnosti (čitaj: izmjene u sastavu) uspjeli progurati zajedničku priču i sami sebe na svojevrstan način brendirati. Rad benda TV EYE prepoznao je Stipe Mađor, koji ih je ‘prisvojio’ i pripremio ovo izdanje pod okriljem svoje diskografske kuće – Mast produkcije. Trnovit put do potencijalnih zvijezda obuhvatio je snimanje pjesama albuma Kick It Out u tri različita studija i sa tri različita producenta.

Poznat zvuk prati gotovo cijeli album. Pravi rock ‘n roll popraćen distorzijom nerijetko može podsjetiti na ZZ Top. Iako su nazivi pjesama pamtljivi, a na prvu se čini i da su mnogo puta reciklirani, ipak se toj, ne tako presudnoj sitnici, za prvi album treba progledati kroz prste.

Zanimljivi instrumentalni ulazi u pjesmu vjerojatno bi i najčvršću spavalicu natjerali da ustane iz kreveta, a potom na jutarnji kardio. Kurspahić je nedvojbeno osebujan vokal, a energija benda osjeti se u svakoj minuti.

Glazba s albuma Kick It Out odgovara dnevnoj i noćnoj atmosferi u pubovima, a potencijal je i za moto susrete. Dečki su se jako dobro snašli, toliko da bi se cijeli album mogao uvrstiti u dobar mix rock glazbe u kojem ovih 11 pjesama ne bi zvučale kao da su se slučajno našle tamo.

 

Singlovi: “Kick It Out”, “Keep On Smiling”

Format: streaming

Izdavač: Mast produkcija

Moglo bi Vas zanimati