01 - 02
srp
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Duga Resa

14. Kunstbunker Music & Art Festival

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA | Duga Resa

01 - 02.07.2022

14. Kunstbunker Music & Art Festival

14. Kunstbunker

share

U okviru 7. Open arta u Parku vila u Dugoj Resi se 1. i 2. srpnja održava 14. Kunstbunker Music & Art Festival s mnogo umjetničkog sadržaja ponuđenog građanima besplatno.

14. Kunstbunker

Za cijelog trajanja festivala trajat će skupna izložba slika lokalnih i gostujućih likovnih umjetnika, a bit će postavljeno i nekoliko umjetničkih instalacija.

Predstavit će se rad troje književnika, prvog dana Darije Žilić i Mojce Rapo Waite, a nastup Marijana Grakalića drugog dana pratit će Hajro Pašalić na saksofonu.

I ove godine se nastavlja suradnja s Umjetničkom akademijom u Grazu, pa tako nastupa drugog dana festivala Donnauwellenreiter, glazbena skupina dobitnica nagrade austrijskog ministarstva kulture, nakon čega festival zaključuje koncertom Sunrise Sessions Collective.

Prvog dana fesitvala održava se koncert dvojca Tony & Guy te benda Sfumato.

Festival je društveno angažirani umjetnički projekt koji želi prerast u umjetničku rezidenciju Kunstuniverziteta Graz i Akademije likovnih umjetnosti Zagreb. Festival je umjetnička socijalna skulptura koju Nikola Vukmanić realizira u suradnji s Leonardom Lesićem. Realizirajući ovaj festival Kunstbunker Duga Resa na inovativan i konstruktivan način obogaćuje kulturni život lokalne zajednice i Karlovačke županije.

Pokrovitelji su Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum, Karlovačko, Turistička zajednica područja četiri rijeke i Aquestil.

Sljedeći događaj

01
srp
Bjelovar
BOHO Park
Zvjezdan Ružić