17 - 19
stu
Dugo Selo
Glazbena škola Dugo Selo
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

2. Hrvatski skup flautista

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

17 - 19.11.2023

2. Hrvatski skup flautista

2. Hrvatski skup flautista

share

Svjetska flautistička elita dolazi u Hrvatsku na 2. izdanje “Hrvatskog skupa flautista”!

Ovaj značajan i jedinstven festival održava se u Zagrebu i Dugom Selu, od 17. do 19. studenog 2023. i dovodi neke od najvećih flautista, skladatelja, dirigenata i pedagoga današnjice.

Svečani koncert otvorenja održat će se u Velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 17. studenoga u 19:30, u okviru “Plavog ciklusa” Zagrebačke filharmonije. Tim najdugovječnijim hrvatskim orkestrom, koji je upravo obilježio 100. obljetnicu postojanja, ravnat će francuski dirigent i flautist Philippe Bernold. Kao solisti nastupit će Nathalie Rozat na piccolo flauti (Francuska) te flautist Yubeen Kim (Južna Koreja), aktualni pobjednik ARD natjecanja u Münchenu, jednog od najprestižnijih glazbenih natjecanja u svijetu.

Festival potom seli u Glazbenu školu Dugo Selo u kojoj će se održati cjelodnevni programi 18. i 19. studenoga – koncerti, seminari, predavanja, radionice, izložbe i predstavljanja instrumenata. Na njima će se predstaviti Peter Lukas Graf (Švicarska), Barthold Kujiken na baroknoj flauti (Belgija), Gaby Pas-Van Riet (Belgija), Silvia Careddu (Italija), Vicens Prats (Španjolska), Jan Ostrý (Češka), dok će “domaće snage” biti flautistice Ana Batinica i Ivana Vukojević, Zagrebački ansambl flauta te pijanisti Zrinka Ivančić Cikojević i Ivan Batoš. Festival će zatvoriti ugledni skladatelj i flautist Mike Mower (Ujedinjeno Kraljevstvo) koji će na svom autorskom koncertu praizvesti svoju novu skladbu, nastalu upravo na inicijativu Festivala!

Hrvatski skup flautista se održava u organizaciji Hrvatskog društva flautista, a prethodit će 8. međunarodno flautističko natjecanje “Flauta Aurea 2023.”, koje će održati 16. i 17. studenoga 2023. u Glazbenoj školi Dugo Selo. Zanimljivo je kako će neki od glazbenika koji nastupaju na festivalu biti i članovi žirija ovog natjecanja.

Sljedeći događaj

17
stu
Zagreb
Gradsko satiričko kazalište Kerempuh
14. Zagreb jazz festival: The Baylor Project