10
ruj
Zagreb
Klovićevi Dvori

Matej Meštrović i Vatroslav Kuliš: Za Korak u Život

Zagreb | Klovićevi Dvori

10. 09. 2022 | 20:00

Matej Meštrović i Vatroslav Kuliš: Za Korak u Život

MM

share

U suradnji sa Scenom Amadeo te akademskim slikarom Vatroslavom Kulišem i ove godine organizira koncert vezan za popularizaciju i promociju humanitarne akcije KORAK U ŽIVOT koja pomaže djeci bez adekvatne roditeljske skrbi na način da se osiguravaju petogodišnje stipendije za redovan studij. Proteklih godina akcija Korak u Život osigurala je preko 250 petogodišnjih stipendija u vrijednosti od preko 25 milijuna kuna.

Ove godine pozivu organizatora odazvao se čovjek velikog srca, pijanist i skladatelj Matej Meštrović, bez sumnje jedan od najsvestranijih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni. Koncert Mateja Meštrovića održat će se u Galeriji Klovićevi dvori na Sceni Amadeo u subotu, 10.09.2022. u 20:30 sati.

Meštrović je dobitnik mnogobrojnih nagrada, a jedna od njih je i Gobal Music Award. Opus mu je širok, od klasične glazbe, preko filmske do suvremene. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). Godine 2018. praizveo je “Dunavsku Rapsodiju” za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall – Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor je glazbe za tri hrvatska paviljona na svjetskim izložbama EXPO – Šangaj 2010, Hannover 2000, LISABON 1998. za čiju je realizaciju nagrađen i Nagradom Grada Zagreba. Autor je glazbe za svečano otvaranje Pelješkog mosta ovoga ljeta.

Već po tradiciji i ove godine akciju je podržao poznati hrvatski akademski slikar Vatroslav Kuliš koji će svakom kupcu ulaznice podariti svoju originalnu grafiku otisnutu ekskluzivno za ovaj koncert. Inače, Vatroslav Kuliš izlagao je na više od 150 samostalnih i preko 120 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Radovi mu se nalaze u svim značajnim muzejima i galerijama moderne i suvremene umjetnosti u Hrvatskoj te u brojnim istaknutim privatnim zbirkama u Hrvatskoj i svijetu.

U slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju 11. rujna na istom mjestu i u isto vrijeme. Cijena ulaznice je 150,00 kn. Karte se mogu kupiti na blagajni u Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb ili putem on line prodaje na portalima ulaznice.hr i eventim.hr.

 

Sljedeći događaj

10
ruj
Šibenik
Tunel Ratcat
Tunel | Dark-O-Disco