06 lis - 01 tra

28. Međunarodni glazbeni festival „Dani Milka Kelemena“

|

06 .10 - 01.04 .2022

28. Međunarodni glazbeni festival „Dani Milka Kelemena“

Screenshot_20220331_151820

share

Prvi dio programa održat će se od 6. do 9. listopada, a drugi od 13. do 16. listopada.

Festival će i ove godine započeti otvaranjem izložbe u Zavičajnom muzeju Slatina, a potom će uslijediti svečani dio samog otvaranja festivala uz Cantus ansambl pod dirigentskom palicom prof. Berislava Šipuša, koji će osim Kelemenovih uvrstiti i djela mladih skladateljica pod nazivom „Mlade žene“.

Posjetitelji ovogodišnjeg festivala imat će priliku uživati i u vrlo zanimljivom koncertu pod nazivom Belcante na kojemu će nastupiti poznate umjetnice Ana Bagarić – sopran, Martina Tomčić- mezzosopran uz pijanističku pratnju Darka Domitrovića.

Prvi dio programa 28. DMK završit će 9. listopada malim glazbenim spektaklom budući da je riječ o koncertnoj praizvedbi, višestavačnog glazbeno-scenskog djela pod nazivom Horizont, skladatelja Dalibora Bukvića. Ovo djelo inspirirano vučedolskom kulturom izvest će Voklani ansambl Brevis iz Osijeka, Ženski zbor Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka te solisti pod ravnanjem Antoanete Radočaj-Jerković.

Drugi dio festivalskog programa započet će 13. listopada Okruglim stolom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Slatina te Plesnom predstavom u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla.

U nastavku programa ljubitelji Jazz glazbe doći će na svoje uz koncert Jazz ansambla Muzičke akademije iz Zagreba pod vodstvom prof. Saše Neistorovića koji će izvesti tri interaktivne improvizacije u ozračju tema prof. Milka Kelemena.

Neizostavan dio Međunarodnog glazbenog festivala DMK su i nastupi pobjednika Hrvatskog natjecanja mladih glazbenika Papandopulo tako da će se dan prije zatvaranja festivala slatinskoj publici predstaviti dva mlada glazbena umjetnika Jan Niković na klaviru i Mario Janković na trombonu.

Ovogodišnji festival zatvorit će svoja vrata koncertom našeg uglednog violiniste Gorana Končara čiji će gost biti pijanist i skladatelj David Gazarov porijeklom iz Azerbajdžana čije će skladbe uz Kelemenova djela dominirati koncertom.

Sljedeći događaj

06
lis
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Majstorski ciklus SO HRT-a: In Memoriam Pavle Dešpalj