23
svi
Rijeka
Trsatska gradina

33. JazzTimeRijeka: Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori i Enzo Favata

Rijeka | Trsatska gradina

23. 05. 2024 | 20:00

33. JazzTimeRijeka: Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori i Enzo Favata

JazzTimeRijeka

share

U suradnji sa Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu festival predstavlja Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori i The Crossing Enza Favate

Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori

Ovaj je kvartet nastao iz višegodišnje suradnje toskanskog pijanista Danielea Gorgonea, koji se može pohvaliti brojnim suradnjama, snimkama i turnejama sa svjetskim jazz zvijezdama kao što su Jesse Davis, Scott Hamilton, Grant Stewart i Peter King, i njegovog trija sa saksofonistom i klarinetistom Nicom Gorijem, koji također godinama djeluje na toskanskoj i europskoj jazz sceni.

Repertoar kojim će se kvartet predstaviti publici, u četvrtak 23.svibnja na Trsatskoj Gradini, sastoji se od Gorgoneovih originala i jazz standarda u neočekivanim obradama. Očekuje nas koncert pun groovea, intrigantnih melodijskih linija i iznimne energije koju ovaj kvartet prenosi na publiku.

Daniele Gorgone 4tet feat Nico Gori nastupit će u sastavu Daniele GORGONE (klavir), Nico GORI (saxofon & klarinet), Alex ORCIARI (kontrabas) i Pasquale FIORE (bubnjevi).

Daniele Gorgone 4tet feat. Nico Gori

Enzo FAVATA – THE CROSSING

Talijanski multiinstrumentalist Enzo Favata, Sardinijski čarobnjak na saksofonu, dovodi nam na JazzTimeRijeka svoj novi bend The Crossing. Svježa glazbena mješavina vibrafona i elektronike, električnog klavira, bas syntova i bubnjeva, stvara atmosferu idealnu za Favatin sopran i duboki, tamni klarinet. Postavu benda čine Enzo FAVATA (soprano sax, bass clarinet, soprano bandoneon & live electronics), Pasquale MIRRA ( vibraphone, midi marimba, samplers & live electronics), Fabio GIACHINO (bass synth live electronic Keyboards) i Marco FRATTINI (acoustic & electronic drums)

U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirao je sa svojim projektima na mnogim prestižnim festivalima i pozornicama diljem svijeta, asurađivao je sa mnogim poznatim glazbenicima kao što su  majstor argentinskog bandoneona Dino Saluzzi, Enrico Rava, Miroslav Vitous, Mulatu Astatk Trilok Gurtu, Sajnkho Namtchylak ancestral voice of Tuva, trubač Lester Bowie, Art Ensemble of Chicago, Metropole Orkest, Dave Liebman, brazilski gitarist Guinga, Omar Sosa, Jan Bang, Eivind Aarset, Django Bates, Paolo Vinaccia, Daniele Di Bonaventura i mnogim drugima.

Enzo Favata - The Crossing

Enzo Favata – The Crossing

 

***
Organizacija koncerta ova dva sastava prva je suradnja JazzTimeRijeka festivala i Istituto Italiano di Cultura di Zagabria / Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, službeno je predstavništvo talijanske države sa zadatkom promoviranja i širenja talijanskog jezika i kulture u Hrvatskoj. Institut organizira kulturne manifestacije kojima je cilj olakšavanje razmjena ideja, umjetnosti i znanosti.

***
JazzTimeRijeka je uoči svog 33. izdanja ostvario još jednu zanimljivu suradnju.

U ožujku ove godine upravni odbor Europe Jazz Networka potvrdio je ulazak JazzTimeRijeka Festivala u članstvo neprofitne ove europske udruge producenata, voditelja i pratećih organizacija specijaliziranih za kreativnu glazbu, suvremeni jazz i improviziranu glazbu stvorenu na području Europe. Članstvo danas uključuje preko 200 nacionalnih i regionalnih organizacija, festivala, klubova i koncertna prostora u više od 36 zemalja.

JazzTimeRijeka jedini je festival iz Hrvatske koji je član Europe Jazz Networka.

EJN postoji kako bi podržao identitet i raznolikost jazza u Europi i proširio svijest o ovom vitalnom području glazbe kao kulturnoj i obrazovnoj snazi, a misija mu je poticanje, promicanje i podrška razvoju kreativnog glazbenog sektora u Europi i stvaranje prilika za susrete i komunikaciju umjetnika, organizatora i publike iz različitih zemalja.

***
Ulaznice za sve koncerte potražite na https://www.mojekarte.hr/.

Sljedeći događaj

23
svi
Zagreb
Tvornica kulture
Antonio Perina – Tvornica kulture