20 - 25
pro
Zagreb
Peti Kupe

Peti Kupe Xmass session

Zagreb | Peti Kupe

20 - 25.12.2022

Peti Kupe Xmass session

Peti Kupe / press

share

U predbožićnom tjednu zagrebačka destinacija zabave Peti Kupe ispunjava svačije želje. Čak tri sjajne svirke uživo vrhunskih domaćih glazbenika obilježit će tjedan koji će kulminirati najboljim božićnim house partyjem.

LOCCO MOTION SESSION, 20. 12.

Prirodno stanište nova je glazbena suradnja dvojice klavijaturista već poznatih na domaćoj sceni, Tonija Starešinića i Lea Beslaća te beatboksera Mislava Medića poznatog pod umjetničkim imenom Lil’ Bear. Nakon covid stanke, pojavila se nasušna potreba za nečim novim, a iz te je potrebe formirano Prirodno stanište u kojem se vješto susreću instrumentalni hip hop, fusion jazz, break beat, acid i ambiental. Ove jeseni je i trubač Andrej Jakuš pronašao svoje mjesto u staništu u kojem se savršeno uklopio sa svemirskom trubom.

MIMIKA ORCHESTRA, 23. 12.

Mimika Orchestra će koncertnu promociju svog novog albuma „Altur Mur“ održati u Petom Kupeu. U stvaranju albuma, snimljenog na izumrlom veljotskom narječju otoka Krka, sudjelovao je 22-člani orkestar predvođen skladateljem i multiinstrumentalistom Makom Murtićem. Ovim albumom, Mimika Orchestra, koju su prije 11 godina u Londonu osnovali Murtić i vokalistica Maja Rivić, vodi nas na putovanje u izgubljenu dušu Mediterana. Autor glazbe, Mak Murtić, otkriva da je album vizija nepostojećeg mjesta na Mediteranu, gdje se isprepliću kulturna i osobna reinvencija.

HENDRICKS XMAS DŽEM, 24. 12.

Za ovaj Badnjak Peti Kupe priprema Hendricks Xmas Džem, posebnu live poslasticu s čak dva benda – Joe Panda & Da Banda feat. Vortex i Mario Huljev i bend. Naš najbolji disco band Joe Panda & Da Banda vraća se na scenu s novim projektom – Disco Strings Gitarist Joe Pandur te klavijaturist i aranžer Filip Gjud udružili su snage s gudačkim kvartetom Vortex Strings kako bi nas glazbeno vratili u sedamdesete i vremena kad su gudači i disco ritmovi živjeli u savršenoj sinergiji. Sjajnu zabavu osigurat će i Mario Huljev, pjevač snažnog vokala te istančanog osjećaja za ritam, improvizaciju i prenošenje čiste emocije. Huljev i bend ponudit će ove badnje noći niz soul, funk i rock hitova.

DOBAR BOŽIĆ, 25 12.

Tradicionalno najbolji božićni party ove godine ima novu priču. Dobar Božić koji organizira kolektiv Dobar House održat će se tijekom dana i noći na sam Božić. Zagrijavanje počinje u 18 sati na Europskom trgu, dok se večernji dio održava u Petom Kupeu. Uz domaćine Toma Buga i Elenu Mikac, za dobru atmosferu pobrinut će se neki od najtraženijih domaćih house DJ-a – HrwoE, Egozotika DJs, Stephanie Prekali i Pips.

Sljedeći događaj

21
pro
Pula
Istarsko narodno kazalište – Kazališna kuća Pula
Radojka Šverko