01 lip - 15 srp
Zagreb
Klovićevi Dvori

43. Večeri na Griču

Zagreb | Klovićevi Dvori

01 .06 - 15.07 .2023

43. Večeri na Griču

347410978_524860399692609_8149670798791410271_n

share

Od 1. do 15. srpnja svi ljubitelji klasične glazbe uživat će u pet koncerata na kojima će gostovati poznati glazbenici kao što su kvintet Carion, ansambl Antiphonus, gitarist Petrit Çeku, pijanistica Eva Gevorgjan, Zagrebački solisti, violončelist Boris Andrianov te Kvartet Van Kuijk.

Srpanj u Zagrebu rezerviran je za jedan od najstarijih ljetnih glazbenih festivala Večeri na Griču, koje će se ove godine održati u svom četrdeset i drugom izdanju!

U subotu, 1. srpnja, ovogodišnje Večeri na Griču otvorit će dansko-latvijski puhački kvintet Carion, iznimno u dvorani Novinarskog doma. Ovaj cijenjeni ansambl, koji čine glazbenici mlađe generacije, poznat je po izuzetnim interpretacijama, ali i po originalnom scenskom nastupu u kojem koncertni repertoar izvodi uz izražajne kretnje i koreografije, ostvarujući na taj način neposredan kontakt s publikom. Već sa sljedećim koncertom festival se vraća na Gornji grad, u predivan atrij Galerije Klovićevi dvori, prostor koji je zaštitni znak Večeri od njihova osnutka 1982. godine.

Ondje će 7. srpnja nastupiti vokalni ansambl Antiphonus, koji djeluje pod umjetničkim vodstvom Tomislava Fačinija, a nastupit će uz istaknutoga gitarističkog virtuoza Petrita Çekua. Rusko-armenska pijanistica Eva Gevorgjan, trenutačno jedna od najtalentiranijih i najperspektivnijih mladih pijanistica u svijetu, gričkoj će se publici predstaviti 9. srpnja dok će 13. srpnja na pozornicu stići Zagrebački solisti, pod vodstvom Sretena Krstića. Zagrebački solisti neizostavni su gosti ovog festivala od njegova osnutka, a ovom će prilikom nastupiti uz ruskog umjetnika Borisa Andrianova, jednog od najpriznatijih violončelista današnjice.

Posljednji koncert ovogodišnjeg izdanja održat će se 15. srpnja kad će pred publiku stati nagrađivani francuski gudački kvartet Van Kuijk, koji za zatvaranje 42. Večeri na Griču planira pravu glazbenu poslasticu.

Kvalitetan program i raznoliko glazbeni repertoar 42. Večeri na Griču još će jednom potvrditi kako ovaj festival drži poziciju na karti sličnih vodećih komornih festivala u Europi te će zagrebački Gornji grad učiniti živim mjestom umjetnosti i kulture koje svakako vrijedi posjetiti! Prvi koncert održat će se iznimno u donjogradskom prostoru u Novinarskom domu, dok će se ostali koncerti održati u prepoznatljivom ambijentu atrija Galerije Klovićevi dvori.

Sve izvedbe počinju u 21 sat, a ulaznice su već dostupne na portalu Ulaznice.hr i na mjestu događanja jedan sat prije svakog koncerta. Popusti za umirovljenike, studente i grupe ostvaruju se na blagajni uoči koncerta.

Sljedeći događaj

02 - 03
lip
Rijeka
Kampus Sveučilišta u Rijeci
Student Day Festival