07
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

40 Fingers u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

07. 11. 2023 | 20:00

40 Fingers u Lisinskom

40 Fingers Lisinski

share

40 Fingers | Zagreb, KD Vatroslav Lisinski | Utorak, 7.11.2023., 20h

40 Fingers je talijanski gitaristički kvartet koji su 2017. godine osnovala četvorica umjetnika potpuno različitih glazbenih pozadina, a svaki od njih dobro je etabliran na talijanskoj glazbenoj sceni kroz svoje brojne pojedinačne projekte.

40 Fingers su Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi i Andrea Vittori.

Ova četvorica gitarista krenula su u misiju istraživanja novih galaksija zvuka širokim repertoarom autorskih skladbi i vješto aranžiranih obrada za četiri gitare koje izvode u tehnici fingerpickinga. Njihova glazbena poslastica temeljena na reinterpretaciji niza modernih glazbenih klasika jednako je prirodna u stilovima jazza i latinoameričke glazbe, stvarajući očaravajuće iskustvo koje publiku vodi od popularne filmske glazbe do jazza, od Astora Piazzolle do Beatlesa, od Eaglesa do Tota, od Dire Straitsa do Erica Claptona, svi su se savršeno stopili svojim jedinstvenim stilovima i originalnim radom i skladbama.

Nakon što su svoju glazbu uspješno objavili na internetu, izazvavši senzaciju preradom pjesme Bohemian Rhapsody koja sada broji gotovo 9 milijuna pregleda na YouTubeu, bend je nedavno istaknut na službenoj web-stranici grupe Queen koja ima je zahvalila na stvaranju tako lijepe verzije njihove poznate melodije. Strast koju ova četiri gitarista dijele prema svijetu filma i filmske glazbe dovela ih je do niza zanimljivih obrada poznatih filmskih tema, među kojima su dvije poznate teme Johna Williamsa iz Ratova zvijezda Georgea Lucasa, kao i Harry Potter, Posljednji Mohikanac, Disneyjeve melodije i Igra prijestolja.

Ostali videozapisi na njihovom YouTube kanalu uključuju obrade Libertanga Astora Piazzolle, Message in a bottle grupe The Police, Jump Van Halena, Sultans of swing Dire Straitsa, Beethovenove Za Elizu, Vivaldijeva Ljeta iz Četiri godišnja doba te planiraju izdati još mnogo novih aranžmana u rasponu od klasičnih rock-hitova do filmskih soundtracka i klasične glazbe.

40 Fingers svojim nastupima zarobljuju i hipnotiziraju publiku diljem svijeta.

Sljedeći događaj