31
ožu
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec

Zack Dust & His Band

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

31. 03. 2023 | 20:00

Zack Dust & His Band

Zack DUST

share

Zack Dust & His Band predstavit će se čakovečkoj publici na Maloj sceni „Vinko Lisjak“ 31. ožujka 2023. u 20 sati. U alternativnom ozračju moći ćemo čuti Zackove autorske pjesme i obrade poznatih hitova uz koje ćemo zasigurno barem na kratko otputovati u Texas ili Tennessee.

Zack Dust je country/blues/folk kantautor koji s 11 godina počinje svirati gitaru, te pisati prve tekstove i glazbu. Osnovao je grupu Voodoo Lizards kao pjevač, tekstopisac i gitarist,  a nakon snimljenog albuma odlučuje pokrenuti solo karijeru. Inozemna karijera činila se kao logičan slijed, a tako i put u SAD gdje odlazi na poziv renomiranih i svjetski poznatih glazbenika; producenta i gitarista Jimmy Rip-a (Mick Jagger, Jerry Lee Lewis, Wille Nelson, Television, etc.) i Bernard Fowler-a, (The Rolling Stones, Ronnie Wood, Herbie Hancock, itd.) koji zamjećuju njegov talent.

Zack prihvaća ponudu za snimanje samostalnog albuma u Hollywoodu, CA koji nosi naziv „The Other Side Of The Ocean“. Produkciju albuma potpisuje hollywoodski producent Robi Banerji (The Rolling Stones, Crosby, Stills & Nash , Herbie Hancock, Jewel , etc.). Među glazbenom elitom koja je surađivala na albumu, značajniji su: Phil Jones (bubnjar Tom Petty-a), Maxayne Lewis (pjevač Jerry Lee Lewisa), Fuzzbee Morse (multi-intrumentalist za Bono Vox-a, Lou Reed-a, Peter Gabriel-a, itd.). Svoju glazbu imao je priliku promovirati u nekima od najpoznatijih klubova u Los Angelesu, kao što su „Whisky A Go Go”, „Viper Room”, „Rainbow” i sl.

Novi album je na putu, a u stvaranju albuma su ponovo surađivali mnogi priznati glazbenici i producenti.

Koncert je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca.

Sljedeći događaj

31
ožu
Zagreb
Boogaloo
Zabranjeno Pušenje