14
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Plavi Ciklus Zagrebačke Filharmonije

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

14. 04. 2023 | 19:30

Plavi Ciklus Zagrebačke Filharmonije

14.4.2023.plavi_C

share

U petak, 14. travnja 2023. godine s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija održat će koncert u sklopu svog Plavog ciklusa. Zagrebačka publika imat će priliku uživati u poznatim skladbama Johanna Sebastiana Bacha, Edvarda Griega i Hectora Berlioza.

Koncertom će ravnati američki dirigent Andrew Grams koji je izgradio reputaciju jedinstvenom kombinacijom umjetničke energije, entuzijazma i tehničke jasnoće, pa se uz njegovo ime vežu ne samo izvanredno dinamične koncertne izvedbe, već i sposobnost ostvarivanja prisne povezanosti s publikom, baš kao i dugoročna vizija kada je u pitanju vođenje odnosno stalno unapređenje orkestara s kojima surađuje.

Večer će upotpuniti solist na klaviru Andrew von Oeyen, slavljen diljem svijeta zbog svojih elegantnih, dubinskih interpretacija, uravnotežena pijanističkog umijeća i briljantne tehnike, Andrew von Oeyen potvrdio se kao jedan od najsjajnijih pijanista svoje generacije. Od debija sa 16 godina uz Losangelesku filharmoniju i Esa-Pekku Salonena, sve do danas, s velikim uspjehom izvodio je široki koncertni repertoar – od Bartóka, Barbera, Beethovena, Brahmsa, Chopina i Debussyja, preko Fauréa, Liszta, Gershwina, Griega, Mendelssohna i Mozarta, sve do Prokofjeva, Rahmanjinova, Ravela, Schumanna, Šostakoviča i Čajkovskog, nastupajući s brojnim uglednim svjetskim orkestrima.

I ovog petka, s početkom u 19:00 sati u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor na kojem će ugledni gosti podijeliti s vama svoj umjetnički doživljaj ovotjednog koncerta Zagrebačke filharmonije!

 

Sljedeći događaj

14
tra
Zagreb
Tvornica kulture
Laibach