25
tra
Dražen Franolić & Nino Mureškič

Dražen Franolić & Nino Mureškič

Dražen Franolić & Nino Mureškič |

25. 04. 2023 | 20:00

Dražen Franolić & Nino Mureškič

Jar_Papillon

share

Predstavljanje albuma održat će se u utorak 25. travnja u 21h Kulturnom centru Multimedija (Kranjčevićeva 16a).
Na albumu JAR se nalazi osam kompozicija odsviranih na arapskoj lutnji (oudu) i akustičnim udaraljkama. Udaraljke su raznolike – kalhart, bongosi, tar, udu, tikva i rig. Odabrane su za svaku pjesmu posebno, zato se i atmosfere za vrijeme slušanja mijenjaju. Album nosi ime Jar što znači ćup ili vrč – i za vrijeme slušanja pjesme kao da se izlijevaju iz tog vrča, poput rijeke koja vas nosi i nosi tim bogatim orijentalnim zvukovima koji na kraju tog dinamičnog puta čine skladnu cjelinu.

Album PAPILLON donosi osam dinamički i melodijski raznolikih cjelina odsviranih na arapskoj lutnji (oudu) i digitalnim udaraljkama. Dražen Franolić i Nino Mureškič ovdje donose moderan zvuk blizak jazzu.

Dražen Franolić i Nino Mureškič glazbenici su sličnog afiniteta s velikim iskustvom u sviranju arapske, turske, indijske, jazz i balkanske glazbe. Svaki od njih je velika kreativna glazbena osobnost, a zajedno stvaraju i izvode autorske kompozicije te glazbu koja nastaje spontano i u trenutku. S obzirom na to da se radi o ravnopravnim i zrelim glazbenicima, njihova je glazba poput dijaloga koji teče i slobodno se razvija. Nino Mureškič svira različite udaraljke i to programu daje dinamiku i raznolikost, ali smirujuća atmosfera koja nastaje slušatelje potpuno obavija magičnošću koja će ih nakratko izbaviti od užurbanosti i anksioznosti moderne svakodnevnice.

Sljedeći događaj

27
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Tajvanska noć