07 - 09
lip
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Križevci

56. Križevačko veliko spravišče

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA | Križevci

07 - 09.06.2024

56. Križevačko veliko spravišče

Križevačko spravišče

share

Najveća kulturno-povijesna i turistička manifestacija ovoga kraja 56. Križevačko veliko spravišče ove će se godine održati od 07. do 09. lipnja.

Legendarna predstava o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera ove se godine vraća pod iskusnu redateljsku palicu Adama Končića, poznatog hrvatskog filmskog, televizijskog i kazališnog glumca te redatelja.

S obzirom da su glazbeni nastupi sastavni dio Križevačkog velikog spravišča, Organizacijski odbor potvrdio je da će na ovogodišnjem Spravišču nastupiti poznati i višestruko nagrađivani glazbenici – Gibonni, Gazde, Urban & 4 i Vojko V

Gibonni je u prošloj godini okićen titulom glazbenika koji je na prvom mjestu liste najviše prodanih ulaznica u 2023. godini prema podacima službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja. S 43 osvojenih Porina, Gibonni je ujedno najnagrađivaniji hrvatski izvođač.

Gazde su jedan od najutjecajnijih i najdugovječnijih tamburaških glazbenih sastava. Prošle godine su obilježili 30 godina karijere, a ove su godine nominirani za Porina u kategoriji najbolji album zabavne glazbe za izdanje “Ispod ovih oblaka”.

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski u Križevce dolaze nakon iznimno uspješne prošlogodišnje koncertne godine s nizom rasprodanih koncerata. Damir Urban ovogodišnji je dobitnik nagrade Zlatni studio za najboljeg pjevača, a valja istaknuti da je bio nominiran i u kategoriji za najbolji koncert u kojoj je nagradu odnio Gibonni.

Vojko V dijeli prvo mjesto po broju nominacija za ovogodišnju najugledniju glazbenu nagradu 

Porin s obzirom da je njegov album „Dvojko“ nominiran u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Rock&Off, koju dodjeljuje novinarska struka, Vojko je osvojio je nagradu za Rap&Off izvođača godine.

Organizacijski odbor nastavlja dalje s pripremama programa kako bi sve bilo spremno za 56. Križevačko veliko spravišče.

Sljedeći događaj