09 - 12
stu
Osijek
Kulturni centar Osijek

59. Glazbena tribina

Osijek | Kulturni centar Osijek

09 - 12.11.2022

59. Glazbena tribina

unnamed (5)

share

59. Glazbena tribina u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa održat će se od 9. do 12. studenoga u Osijeku. S obzirom na to da je prošlogodišnje izdanje rezultiralo sjajnim odjekom, i ove godine tribina se vraća u ovaj slavonski grad s velikim kulturnim potencijalom. Osijek će ponovno ugostiti festival koji za glavnu svrhu ima promociju suvremene glazbe, napose one hrvatskih autora.

Koncertni program uveličat će nastupi zbora HRT-a pod dirigentskom palicom Tomislava Fačinija uz violončelisticu Jelenu Očić, austrijskog ansambla Zeitfluss, Kvarteta Papandopulo te gitarskog Trija Elogio, kao i kasnovečernji koncerti izvanredne klarinetistice Heather Roche, međunarodno nagrađivanog ciparskog trija Monsieur Doumani te kvarteta Zorana Majstorovića, kojima se želi privući pažnja šire osječke publike, ali i potaknuti neformalno druženje sudionika Tribine, koje je oduvijek u duhu i srži ovoga festivala.

Glazbena tribina okuplja brojne pojedince iz svijeta suvremene glazbe: skladatelje, muzikologe te brojne izvođače u različitim sastavima, od solista do orkestra. Mjesto je gdje se hrvatski umjetnici povezuju i diskutiraju o glazbi te služi kao platforma za predstavljanje scene suvremene glazbe kroz praizvedbe i izvedbe.

Programi Tribine održat će se na nekoliko lokacija – u Kulturnom centru Osijek, Domu HV-a „Brigadir Ivan Rebrina“, Konkatedrali Svetog Petra i Pavla te osječkoj Barutani.

Glazbena tribina se održava u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Cantusa, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Osijeka, Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP) te Zaklade Ernst von Siemens.

Više o rasporedu programa možete pogledati na poveznici: https://tribina.eu/

Sljedeći događaj

09
stu
Zagreb
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Baletni gala koncert